KOLME OULULAISPELAAJAA U19 -MAAJOUKKUEESEEN

25.7.2011


Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Kimmo Lipponen on nimennyt kolme oululaispelaajaa Suomen ryhmään. Ruotsia vastaan Oulussa pelattavat kaksoismaaottelut ovat 9. ja 11. elokuuta.

Oululaispelaajista mukana ovat AC Oulua edustavat Matias Ojala, Joni Mäkelä ja Juhani Pennanen, joka on hakenut pääosan torjuntavastuusta OLS:n A-SM -joukkueesta.

Palloliiton tiedotteessa päävalmentaja Lipponen odottaa tasaväkisiä vääntöjä.

"Ruotsin kanssa pelattavat ottelut ovat jo melkoinen perinne. Tässä ikäluokassa ottelut ovat todella tasaisia. Usein toinen maa voittaa ensimmäisen pelin, mutta häviää toisen", Lipponen toteaa.

Maaottelut toimivat valmistavina tapahtumina loppuvuodesta alkaviin EM-karsintoihin. 

"Toki peleissä on vielä jonkin verran kokeiluja, mutta pitkälti nämä pelaajat ovat niitä, jotka ovat mukana karsinnoissa", Lipponen jatkaa.

Päävalmentaja lupaa myös, ettei oululaispelaajien nimeämiset johdu kohteliaisuudesta paikallisjärjestäjää kohtaan. Jokaiselle joukkueeseen kutsutulle on luvassa peliaikaa.

"Kun on kaksi ottelua, niin kaikki saavat varmasti peliaikaa", hän painottaa.

FC OPA:n puolesta ottelujärjestelyistä vastaava urheilutoimenjohtaja Raine Pernu tervehtii ilolla oululaistrion valintaa maajoukkueeseen.

"Pohjoisesta on hankala päästä maajoukkueisiin, joten siinä mielessä oululaispojat ovat saaneet ison sulan hattuunsa. Toivottavasti paikallisedustus lisää yleisön mielenkiintoa, sillä nämä maaottelut - missä ikäluokassa tahansa - ovat aika harvinaista herkkua."

Yleisön mielenkiinto ottelua kohti on heräämässä, vaikka lipunmyynti on vielä ollut verkkaista.

"Odottelen, että viimeistään ensi viikolla alkaa vilkastua. Juniorijoukkueille tarkoitettuja joukkuelippuja on mennyt jo neljä ja VIP-lippujen perään on myös kyselty", urheilutoimenjohtaja Pernu kertoo.

"Irtolippujen ennakkomyynti alkoi viime keskiviikkona Citysportissa. Siihen tilanteeseen en ole tutustunut, mutta eiköhän Raksilassakin ala pikku hiljaa kauppa käydä."

Virallisena tavoitteena on edelleen tuhat katsojaa, mutta Pernun mielestä parempaan on eväät kasassa. Suunnan antajana toimi heinäkuun alussa järjestetty Kalottitapahtuma, joka ilman ennakkomarkkinointia keräsi parhaimmillaan tuhatkunta, vähintäänkin useita satoja katsojia.

"Kolme tonnia on unelma, mutta ihan mahdollinen, sillä uskon oululaiseen jalkapalloyleisöön kuin vuoreen. Toivottavasti keli suosii. Hintakaan ei pitäisi päätä huimata."

"Täytyy penkoa vähän tilastoja, sillä Palloliitosta kerrottiin, että kolme tuhatta olisi ikäluokan yleisöennätys", Pernu päättää.

KOKOONPANO

 
JORONEN Jussi (mv)Fulham FC
URONEN JereTPS
NORDSTRÖM JohannesIFK Mariehamn
LATOSAARI Mikko-PetteriHaka
HATAKKA DaniFC Honka
OJALA MatiasAC Oulu
MÄKELÄ JoniAC Oulu
VÄYRYNEN TimFC Honka
POHJANPALO JoelHJK
PENNANEN Juhani (mv)AC Oulu
PAANANEN AleksiKuPS
MÄKIJÄRVI AnttiFC Honka
LOD RobinHJK
SAKSELA JannePK-35
LAM ThomasAZ Alkmaar
DUAH SolomonFC Inter