FC OPA HYVÄSTELI KAKKOSEN YLIVIESKASSA

2.10.2010

Juha-Matti Savolainen venyi paraatipelastuksiin.
Juha-Matti Savolainen venyi paraatipelastuksiin.
Arttu Pehkonen miehitti oikean pakin tontin.
Arttu Pehkonen miehitti oikean pakin tontin.
Teemu Penttilä kikkailee.
Teemu Penttilä kikkailee.
Juuso Haapala antaa kyytiä ruoholle ja pallolle.
Juuso Haapala antaa kyytiä ruoholle ja pallolle.

FC YPA - FC OPA 5-2 (2-1): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA jäi pisteittä myös kauden viimeisessä ottelussa. Harvalukuiseksi kutistunut ylivieskalaiskatsomo sai sentään nauttia hyvistä maalijuhlista, kun FC YPA piti kotipisteet maalein 5-2 (2-1).

FC OPA peluutti ottelussa tavallisesta poikkeuksellisempaa miehistöä, kun moni vähemmän vastuuta saanut oli komennettu avaukseen. Laitapuolustajina pelasivat oikealla Arttu Pehkonen ja vasemmalla Jyri-Pekka Kukkonen sekä keskustassa kenties maamme lyhin topparipari Juha-Matti Huovinen - Niko Junkkari.

Maalissa torjui toista Kakkosen otteluaan Juha-Matti Savolainen, joka venyi edellisen pelaamansa pelin lailla paraatipelastuksiin, mutta joutui antautumaan pakon edessä viidesti. Savolaisen debyyttiottelu oli vastaavanlainen eli yhtä monta maalia selän taakse ja upeita torjuntoja. Viidestä päästetystä huolimatta hän kuului FC OPA:n parhaimmistoon ja Savolaisella on edessään valoisa tulevaisuus maalivahtina.

Muu miehitys oli tutumman oloinen, sillä poissaolijoita loukkaantumisten, työesteiden ja pelikiellon vuoksi oli runsaasti.

Varamiehisyydestään huolimatta FC OPA väläytteli välillä osaamistaan, mutta pelasi kuten niin monesti aikaisemminkin tällä kaudella. Harmittavia takaiskuihin johtaneita virheitä sattui liikaa ja oma maalinteko ei luistanut sitten millään, vaikka kaksi täysosumaa tulikin tehtyä.

FC OPA:lta maalasivat Joonas Sohlo ja Ari Makowski, jotka jakavat joukkueen maalikuninkuuden tehtyään kumpikin viisi maalia. FC YPA:n osujat olivat Mika Hemmilä kahdesti sekä Henri Heikkilä ja Dragan Pejic kerran. Isäntien avaus oli oma maali, kun Arttu Pehkosen pudotus alas päin oli liian kova eikä ulkona maaliltaan ollut Savolainen ehtinyt pallon perään edes juoksemalla. 

Kakkosen C-lohkon päätöskierroksella ei ollut merkittäviä panoksia. FC Blackbird hävisi Torniossa 0-2, joten FC OPA:n sijoitus ei enää muuttunut. FC Korsholmin, KajHa:n, Blackbirdin ja FC OPA:n lähtö sarjasta kuin myös FC Santa Clausin pääsy nousukarsintaan oli varmistunut jo aiemmin.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre 

TILASTOT

La 02.10.2010, PPO Areena 
Kakkonen, Lohko C 

FC YPA - FC OPA

5-2 (2-1)

10. 1-0 oma maali 
27. 2-0 Mika Hemmilä 
42. 2-1 Joonas Sohlo 
54. 3-1 Dragan Pejic 
65. 4-1 Mika Hemmilä 
80. 4-2 Ari Makowski 
87. 5-2 Henri Heikkilä 
Yleisöä: 367 
Erotuomari: Vesa Toivola 

 

Avauskokoonpano 
HAAPALA Juuso 
HUOVINEN Juha-Matti 
ISOHOOKANA Erik 
JUNKKARI Niko 
KUKKONEN Jyri-Pekka 
MAKOWSKI Ari 
PEHKONEN Arttu 
PENTTILÄ Teemu 
SASSI Juho-74 
SAVOLAINEN Juha-Matti (mv) 
SOHLO Joonas 
Vaihtopelaajat 
REMES Ilja+74
VÄISÄNEN Ville 

 

Palkinnot
1 (3p) Mika Hemmilä (FC YPA)
X (2p) Kalle Rönkkö (FC YPA)
2 (1p) Joonas Sohlo (FC OPA)