FC OPA JA FC KIISTO KAMPPAILEVAT PISTEISTÄ

7.8.2010


FC OPA saa huomenna vieraakseen vaasalaisen FC Kiiston. Ottelu pelataan Castrenissa parhaimpaan peliaikaan eli sunnuntain iltaotteluna klo 18:30. Kun sääennustekin lupaa ennätyshelteistä elokuun iltaa eikä kilpaileviakaan urheilutapahtumia ole, ovat edellytykset hyvälle urheilutapahtumalle kasassa.

Ukkoskuurot saattavat olla kaiken ympäröivän täydellisyyden uhkana, joten kerrankin voi kirjaimellisesti todeta, että luvassa on kuuma ja sähköinen ottelu.

Kuumuus ja sähköisyys ei roiku pelkästään sääolosuhteiden varassa. Sen voi todeta vilkaisemalla sarjataulukkoon, sillä FC OPA on pian ajettu selkä seinää vasten ja FC Kiistonkin Ykköseen paluusuunnitelmat kaipaavat tasapelien sijasta selkeitä voittoja.

FC OPA on tällä hetkellä 18 pisteellään 11. sijalla, joka tietää suoraa lähtöä sarjasta ellei pisteitä ole eniten vertaillessa naapurilohkojen vastaaville sijoille sijoittuneita. Matkaa kumpaankin suuntaan on jo tai vain kolme pistettä.

Hyvään kesävireeseen alkukauden laman jäljiltä äityneet SJK ja VIFK ovat kolmen pisteen karussa ja JBK, joka sekin on viime aikoina napsinut pisteitä, hengittää niskaan yhtä monen pinnan päässä. Voittoja siis kaivataan jo kipeästikin, sillä täydelläkään pistepotilla tilanne ei välttämättä muutu miksikään. Muilla lopputuloksilla erot turvallisille vesille saattavat revetä entisestään.

Pahimmista kilpakumppaneista JBK saa vieraakseen FC Vaajakosken. Ottelu pelataan tänään jo klo 14. Seinäjoki isännöi Kajaanin Hakaa klo 16. VIFK pelaa TP-47:ää vastaan kotonaan vasta sunnuntaina.

FC Kiisto keikkuu Kakkosen C-lohkon kärkipäässä neljännellä sijalla. Nousukarsinnan kannalta vaasalaisseura on jäänyt pistejakoon liian monta kertaa ja FC Santa Claus on päässyt jo 11 pisteen karkumatkalle Kiistoon verrattuna. FC Kiisto on hävinnyt vain kolmesti, mutta kuusi tasapeliä ovat maksaneet sille jo 12 sarjapistettä.

FC OPA:aan nähden FC Kiisto on isokokoisempi ja fyysisempi joukkue. Edellisessä kohtaamisessa siitä ei kuitenkaan ollut merkittävästi apua, sillä viimeisen minuutin viimeisellä sekunnilla Kiisto sai kotiyleisönsä riemuksi survottua tasoituksen ja peli päättyi Vaasassa 2-2. Kokemusta vierailla on roppakaupalla enemmän ja ehkä sieltä tarvittava puristus tasoitukseen löytyi.

Pelaajisto on kummassakin leirissä kärsinyt kolhuja enemmän tai vähemmän. FC Kiistolta puuttuu mahdollisesti puolenkymmentä pelimiestä. FC OPA:lla kuopan pohja tuli näkyviin viime lauantaina Rovaniemellä, kun matkassa oli vain kaksi vaihtopelaajaa.

Ainakin FC OPA:n puolustuslinja kokee remontin. Niko Junkkari palannee omalle paikalleen oikeaksi puolustajaksi ja toppariparissa tapahtuu muutos, kun Ville Lindgren istuu tuomiota korttitilin täyttymisestä ja Jussi Fredriksson taasen vapautunee pelikiellosta. Jos pelaajavalmentaja Ville Väisänen ei ole pelikunnossa, luutinee toisella topparin paikalla jälleen Juha-Matti Huovinen.

FC OPA saa paikkaajaksi uuden pelaajan, kun OLS:n A-junioreista Jyri-Pekka Kukkonen liittyy ryhmään. Kukkonen pelaa lähinnä vasenta laitaa joko pakkina ja linkkinä.

Ottelu on kohteena Vakioveikkauksessa ja Pitkässävedossa.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

03.05.2008KakkonenFC OPA - FC Kiisto0-2 (0-0)
30.07.2008KakkonenFC Kiisto - FC OPA1-0 (1-0)
12.06.2010KakkonenFC Kiisto - FC OPA2-2 (1-2)