ANSAITSEMATON ANSAITTU VOITTO ROVANIEMELLE

17.7.2010

Pallo hyvin hallussa.
Pallo hyvin hallussa.
Juho Keskinen avaa peliä.
Juho Keskinen avaa peliä.
Juuso Haapalan leveä V-asento ja telemark-alastulo.
Juuso Haapalan leveä V-asento ja telemark-alastulo.
FC OPA:n vasemmat pakit saivat Ilja Remeksestä lisähaastajan.
FC OPA:n vasemmat pakit saivat Ilja Remeksestä lisähaastajan.

FC OPA - FC Santa Claus 0-1 (0-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA kärsi toisen perättäisen tappion kotikentällään, kun se hävisi kesäisessä lauantai-iltapäivässä FC Santa Clausille. Lukemat olivat samat kuin viime keskiviikkona Torniota vastaan: 0-1 (0-0).

Pelätty ja kunnioitettu sarjajohtaja oli loppujen lopuksi ihan tavallinen kuolevainen ainakin Castrenissa. Verkkaiseen tahtiin kulkeneessa ottelussa FC OPA piti hitaanpuoleisen vastustajansa hyvin pihdeissä ja ehkä odotusten vastaisesti hallitsi ottelua. FC OPA:lla oli usea erinomainen maalipaikka, mutta se ei onnistunut rikkomaan kuparistaan. Kaiken kaikkiaan esitys oli nuorelta joukkueelta yksi kauden parhaista.

FC Santa Claus ei päässyt kentällä huseeraamaan ja poissaoloista kärsinyt joukkue jätti itsestään melko vaisun kuvan. Vahvaksi erikoistilanteissa tiedetty joukkue sai parhaat tilaisuutensa - yllätys, yllätys - erikoistilanteista. Ei myöskään isommaksi ihmetyksen aiheeksi nouse sekään, että pisteet lähtivät Rovaniemelle juuri erikoistilannemaalilla.

Ainoa osuma oli toisinto keskiviikosta. Maali oli lähes identtinen: se tehtiin samasta paikasta, puskemalla, samaan päätyyn ja erikoistilanteesta. Ainoastaan vapaapotku oli vaihtunut kulmapotkuksi. Ville Ylipaavalniemen antama kulmuri löysi lopulta neljä minuuttia kentällä olleen Jari Barskin pään.

Erikoistilanteissa riittääkin pähkinää purtavaksi FC OPA:n lähiajan harjoituksiin, sillä toistuvasti ja aivan liian usein omissa soi muun kuin pelitilanteen päätteeksi.

Maalin jälkeen FC OPA:n ote selvästi lopahti. FC Santa Claus ei ottanut tahtipuikkoa käsiinsä, mutta mihinkään vaaran paikkaankaan se ei vastustajansa toimesta joutunut. FC OPA:n maalintekoyritykset muuttuivat väkinäisiksi ja pakonomaisiksi. Viimeisimpänä lukkona oli FC Santa Clausin maalivahti Kari-Pekka Syväjärvi, joka oli joukkueelleen mies paikallaan.

Vanha jalkapallon lainalaisuus on edelleen se, että enemmän hyväksyttyjä maaleja tehnyt joukkue voittaa. Vaikka FC OPA olisi ansainnut palkinnon tehdystä työstä ja FC Santa Claus oli kentällä selvästi huonompi, kertoo tulostaulu kaiken olennaisen. Oulu 0 - Rovaniemi 1.

FC Santa Clausin voitto ja sarjajohto on ennen kaikkea rutinoituneen sekä kokeneen joukkueen tekemisiä. Vaisuudestaan huolimatta kokemuksesta punnerrettiin tarvittava yksi maali ottelun voittamiseksi.

FC OPA:lta samat asiat tällä hetkellä puuttuvat. Nuoren joukkueen pisteitä maksavat lipsahdukset, loppuhetkien paniikit, takaiskumaalin aiheuttmat lamaantumiset ja maalinteon vaikeus kielivät ennen kaikkea kokemuksen puutteesta. Päätä ei tarvitse lyödä pensaaseen, sillä kokemusta tulee vain pelaamalla. Positiivinen ilmapiiri ja virheistä oppiminen ovat nyt ensiarvoisen tärkeitä.

Tappiosta huolimatta ottelusta löytyi jotain positiivistakin. Raatitrio poimi omat suosikkinsa ja kaikki kunnia suorituksesta kuuluu palkituille. Mitalistien ulkopuolelta on kuitenkin nostettava erityisesti esiin vasemman puolustajan tontille avaukseen nostetun Ilja Remeksen suoritus.

17-vuotias nuorukainen pelasi ensimmäisen kokonaisen Kakkosen ottelunsa kuin mies konsanaan. Hän puolusti paikkaansa, avasi peliä lyhyillä ja aina jalkaan eikä ottanut turhia riskejä. Melko hyvin kaverilta, jolla oli vielä viime kaudella vaikeuksia mahtua avaukseen omassa juniorisarjassaan. Reservistä löytyy siis laatua eikä pataljoona kaipaa yhtä miestä sotaansa.

Syytä on iloita myös yleisömääristä. Statuksen muuttumisesta huolimatta yleisö ei ole hylännyt FC OPA:aa. Päin vastoin, sillä jossain määrin yleisömäärien voi määritellä jopa kasvaneen.

Viime kauden hyvä keskiarvo perustui yhteen tähtitieteellisen hyvään ja kahteen tavallista parempaan katsojamäärän. Muuten katsomoissa oli väkeä puolentoista sadan molemmin puolin.

Tällä kaudella FC OPA on pelannut jonkin verran vaatimattomammin, mutta silti keskiarvo on vain katsojan verran heikompi kuin vuosi sitten samaan aikaan. Samalla väkimäärä on tasoittunut ja neljässä kotiottelussa seitsemästä on ollut mukavan tuntuinen, tavallista parempi määrä katsojia liikkuen 160 ja 188 välimaastossa.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre 

TILASTOT

 

La 17.07.2010, Castren 
Kakkonen, Lohko C 

FC OPA - FC Santa Claus

0-1 (0-0)

64. 0-1 Jari Barsk 
Yleisöä: 160 
Erotuomari: Mikko Mörö 

 

Avauskokoonpano 
FREDRIKSSON Jussi 
HAAPALA Juuso 
HUOVINEN Juha-Matti 
ISOHOOKANA Erik-81
JUNKKARI Niko 
KESKINEN Juho (mv) 
MAKOWSKI Ari 
MYLLYMÄKI Simo 
PULKKINEN Antti 
REMES Ilja 
SOHLO Joonas 
Vaihtopelaajat 
PEHKONEN Arttu 
PENTTILÄ Teemu 
SASSI Juho+81
SAVOLAINEN Juha-Matti (mv) 
VÄISÄNEN Ville 

 

Palkinnot Raati:
1 (3p) Antti Pulkkinen (FC OPA) Juuso Majava
X (2p) Jari Gröhn (FC Santa Claus) Jari Malmi
2 (1p) Juuso Haapala (FC OPA) Juho Meriläinen
FC OPA: Antti Pulkkinen Palkinnot:
FC Santa Claus: Jari Gröhn Oulun Konttivuokraus Oy