FC OPA MATKUSTAA BLACKBIRDIN VIERAAKSI

10.7.2010


FC OPA jatkaa ase ohimolla pelaamista. Kolmessa edellisessä ottelussa on ollut sarjapaikan säilyttämisen kannalta pakkovoiton paikka, kun vastassa on ollut sarjataulukossa alempana oleva joukkue. Näin on nytkin, kun FC OPA matkaa Jyväskylään FC Blackbirdin vieraaksi. Ottelu pelataan Hippoksen ruohokentällä poikkeuksellisesti jo klo 16:00.

Kolmesta tärkeästä ottelusta FC OPA on ottanut seitsemän pistettä. Kun jonon jatkoksi laitetaan vielä tasapeli FC Kiistoa vastaan, on hyvävireinen FC OPA neljän tappiottoman ottelun putkessa. FC Blackbird on myös hyvässä iskussa. Se aloitti kauden kuudella voitottomalla ottelulla pelattuaan ainoastaan KajHa:n kanssa suurimaalisen tasapelin. Sen jälkeen Blackbird on voittanut neljästi peräkkäin.

Tilanne sarjataulukon häntäpäässä on erittäin kutkuttava ja muuttui entistä jännittävämmäksi tänään, kun viikko sitten Oulussa kaatunut VIFK voitti yllättäen FC YPA:n ja palasi peliin mukaan. FC Blackbird on kymmenentenä 13 pisteellään. FC OPA on kaksi sijaa ylempänä vain yhden verran lihavammalla pistesäkillään.

Sanomattakin on selvää, että voitto kiiluu erittäin kirkkaasti molempien joukkueiden silmissä. Sääennuste lupaa Jyväskylään sunnuntaiksi hurjat +27 astetta, joten tempo voinee lämpötilasta johtuen olla melko matalanpuoleinen.

Kovinta ihmetystä herättää sarjaohjelman laatijan aivoitukset. Vakioveikkaus kun sattuu olemaan nykyään niin pyhä lehmä, että jokaiselle sunnuntaille on löydyttävä vähintään 13 ottelua. Instituutio on joutunut taipumaan vain yhdelle toiselle instituutiolle nimittäin juhannukselle, jonka aikana ei pelata. Näin ei ollut vielä kymmenisen vuotta sitten.

Vakion takia pelaamisen huomenna tekee ikäväksi MM-finaali. Väheksymättä mitenkään kotimaista jalkapalloa Etelä-Afrikan kisojen loppuottelu on neljän vuoden odotuksen kohokohta eikä kovin montaa jalkapallosta kiinnostunutta silmäparia ole television äärestä pois. Sarjaohjelman laatija on tämän noteerannut ja määrännyt kierroksen alkamaan klo 16.

Loppuun asti kaikkea ei ole kuitenkaan mietitty. FC OPA matkaa pisimmän matkan päässä olevan vastustajan luokse ja joutuu tekemään erikoisjärjestelyitä tyydyttääkseen pelaajistonsa finaalinälän. Herkumpaa ei ole FC Kiistollakaan, joka matkustaa Kajaaniin saakka.

Jos Vakiokierrosta ei kerta kaikkiaan voi pelata lauantaina, olisi järkevyyden vuoksi tälle päivälle ollut hyvä sijoittaa mahdollisimman lyhyitä matkoja sisältävä paikalliskierros. Ihan vinkiksi neljän vuoden päähän. Aina ei tarvitse mennä sieltä, missä aita on matalin, mutta toisaalta joskus voi jättää korkeimman kohdan kiipeämättäkin.

Takaisin itse asiaan. FC Blackbird on pelaajistoltaan kirjoittamaton kortti. Se menetti talvella rutkasti pelaajia naapuriin FC Vaajakoskelle. Farmisopimus on jonkin verran auttanut sitä, mutta huomenna apuja tuskin paljoa nähdään JJK:n pelatessa liigaottelun maanantaina.

FC Blackbirdin ehdoton ykkösnimi on maalivahti Antti-Jussi Karnio, joka vaihtoi JJK:n liigapaidan FC Blackbirdiin. Karniolla on ollut jonkin verran jalkavaivoja, mutta hän on torjunut pääosan Blackbirdin voittoputken otteluista.

FC OPA matkaa Jyväskylään kokoonpanohuolien siivittämänä. Varsinkin hyökkäyskalustossa on ammottavia aukkoja, kun poissaolijoiden listaan Henri Hanhelan lisäksi voi liittää korttitilin täyttymisen vuoksi pelikiellossa olevan Joonas Sohlon ja häämatkalla olevan Kalle Väisäsen. Eetu Uusitalo sairastaa angiinaa eikä Janne Yrjönheikkikään ole pelikunnossa.

Käyköhän niin, että valmentaja Ville Väisänen määrää aikoinaan kärkimiehenä pelanneen Ville Väisäsen piikkiin. Myös Erik Isohookanalla on tilaisuus näyttää osaamistaan. Tärkein asia eli alakerta on onneksi kunnossa ja jatkanee edellisistä otteluista muuttumattomana.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

07.06.2009KakkonenFC OPA - FCJ6-0 (3-0)
06.09.2009KakkonenFCJ - FC OPA2-2 (1-2)