TÄRKEÄN VIIKON ENSIMMÄINEN PELI

29.6.2010


FC OPA:n lyhyt juhannusloma on päättynyt ja joukkue palasi jo eilen harjoituskentille. Ensimmäisenä on tähtäimessä huominen ottelu Kajaanin Hakaa vastaan. Se alkaa Kajaanin Liikuntapuiston kentällä klo 19:00. Tärkeiden otteluiden viikko saa jatkoa sunnuntaina, kun FC OPA:n vieraaksi tulee Vaasan IFK.

Kajaanin Liikuntapuistosta on ainakin yksi hyvä muisto. FC OPA pelasi siellä la 14. päivä heinäkuuta 2007 ottelun AC Kajaania vastaan. Tiukka vääntö päättyi FC OPA:lle maalein 2-1 ja tästä ottelusta alkoi kehnon kevään jälkeen kiipeäminen kohti sarjanousua. Sitä juhlittiinkin lokakuun alussa noususarjassa pelatulla tasapelillä PK-37:ää vastaan.

Nyt on kuitenkin aika uusi, sillä muistot eivät kovin pitkälle joukkuetta elätä. Parempi onkin keskittyä itse asiaan, sillä vilkaisu sarjataulukkoon kertoo, että täysi pistepotti ottelusta tekisi ihmeen hyvää kummallekin joukkueelle.

FC OPA on pelannut kahdeksan ottelua ja niistä kerätyillä kymmenellä pisteellä sijoitus on yhdeksäs. Ensimmäiseen kauhuviivaan on matkaa vain yksi piste ja takuuvarmaan pudotukseen kolme.

KajHa on puolestaan kolmen pisteen päässä säilymisestä toiseksi viimeisenä. Se on pelannut kolmesti tasan ja voittanut kerran. KajHa:n puntari on jokseenkin plussalla, sillä viimeisissä otteluissaan se voitti kotona SJK:n peräti 5-1 ja puristi maalittoman tasapelin vieraissa VIFK:ta vastaan. Erittäin tärkeitä pisteitä lähimmiltä kilpakumppaneilta nämäkin.

FC OPA on viimeksi kaatanut FC Korsholmin samoin lukemin 5-1. Voittoa edelsi viimeisellä mahdollisella hetkellä menetetty täysi pistepotti Vaasassa, kun FC OPA pelasi FC Kiiston kanssa tasapelin 2-2.

Sarjataulukon lisäksi voiton - ei edes tasapelin vaan voiton - tärkeyttä korostaa vilkaisu keskiviikon peliohjelmiin. Kaikki pelaamassa olevat joukkueet ovat sarjan häntäpäästä. Vain Lapin paikalliskamppailussa "Jänkhäterpyssä" toinen osapuoli on jostain muualta kuin putoamisviivan tuntumasta.

SJK kohtaa FC Korsholmin, joten siitä ottelusta voi melko vahvasti odottaa lisäpisteitä seinäjokisten laariin. Viime aikoina vahvassa vireessä ollut FC Blackbird kohtaa paikalliskamppailussa FC Vaajakosken. Tässä ottelussa ei sovi unohtaa niin Blackbirdin virettä kuin paikallisotteluiden arvaamatonta luonnettakaan.

FC OPA matkaa Kajaaniin muutamien poissaolojen siivittämänä - jopa melkoisen siipirikkoisenakin. Loukkaantumisten vuoksi listalta ovat poissa Juha-Matti Huovinen, Jussi Seppä ja Henri Hanhela, joista kaksi viimeistä siis koko loppukauden.

Antti Pulkkisen korttitili tuli täyteen FC Korsholmia vastaan ja tiedossa on Kajaanin kokoinen huilitauko. Kalle Väisäsen edesottamuksia ei heinäkuussa paljoa nähdä, sillä hän on erehtynyt kosaisemaan perheen kauniimpaa osapuolta ja häähumu täyttääkin Väisästen huushollin lähiaikoina.

Jos jotain positiivista etsii, ainakin pari vaihtopenkkiläistä saa tilaisuutensa näyttää. Koko kynnelle kykenevä kokoonpano on mukana lukuunottamatta Joona Kilposta, joka työesteiden vuoksi pelaa farmijoukkueessa Oulun Tarmossa. FC OPA:n ja OuTa:n kokoonpanosta puuttuu myös Arttu Pehkonen, jonka korttitili on tullut Kolmosessa täyteen.

KajHa:n joukkue on suhteellisen nuori. Kokemusta edustavat toinen maalivahti Mika Pirinen (33), kainuulaisen futiksen ikiliikkuja Seppo Lindgren (40) ja tämän hetkinen paras maalintekijä Timo Heikkinen (27). Kärkipäästä kannattaa poimia myös Tervarien futsal-miehistöstä tuttu Oskari Tervo, joka on otteillaan ihastuttanut ainakin Veikkausraatilaisia kerättyään mitaleita kahdeksan pisteen edestä.

Oululaisille tuttuja nimiä ovat myös Joonas Tikkanen, joka parisen vuotta sitten edusti OPS-jp:tä, sekä Teimuraz Varduashvili, joka tuli Kajaaniin täksi kaudeksi samaisesta seurasta.

Veikkaus on kelpuuttanut ottelun Pitkävetokohteeksi 26 listalla 26/1. Oikealla tietämyksellä oman kupongin voittopottia saa mukavasti lihotettua, sillä kertoimet ovat korkeat: kotivoitolle 2,30, tasapelille 4,00 ja vierasvoitolle 2,20.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

04.02.2007HarjoitusKajHa - FC OPA1-0 (0-0)
24.01.2009HarjoitusFC OPA - KajHa1-0 (1-0)
28.03.2009HarjoitusFC OPA - KajHa7-0 (3-0)
20.02.2010TurnausFC OPA - KajHa0-1 (0-1)
06.03.2010HarjoitusKajHa - FC OPA7-2 (2-1)