KOVA SARJA-AVAUS

1.5.2010


FC OPA:n nuorelta joukkueelta otetaan heti luulot pois. Avausottelu on pisimmän matkan päässä olevalla vieraskentällä ja vastassa on sarjan yksi ylivoimaisimmista suosikeista. Onneksi sentään ottelu on tekonurmella eikä pomppuisella ruohokentällä eli alustan suhteen etua ei ole kummallakaan.

FC OPA kohtaa Seinäjoen Jalkapallokerhon Jouppilanvuoren tekonurmella klo 18:30. Paluumatka on pitkä sekä myöhäinen ja sen sujuvuus riippuu siitä, miten FC OPA on kyennyt vastaamaan sille heitettyyn haasteeseen. Ollaan kuin positiivisia tahansa, piste on hyvä saavutus Seinäjoelta.

SJK on tähän kauteen satsannut näennäisesti maltillisen rakentavasti. Rivien välistä voi kuitenkin lukea, että halu sarjanousun saavuttamiseksi on kova ja sen olisi suotavaa toteutua pitempiaikaisesta projektista huolimatta ennemmin kuin myöhemmin. Uusi puheenjohtaja on saanut seuratoimintaan vipinää ja positiivinen lataus näkyy (lähes) kaikessa toiminnassa.

SJK:n joukkue on muuttunut paljon, mutta liukuhihna on tuonut Seinäjoelle enemmän laatua kuin se on sieltä vienyt. Sen sijaan poissaololistan suhteen SJK:n kokopäivätoimista palkkaa nauttiva valmentaja Tomi Kärkkäinen saa jonkin verran pohtia. Vahvuudesta puuttuu SJK:n otteluennakon mukaan puolenkymmentä peluria. Vaarallisia miehiä SJK:n mustapaitaan silti riittää.

FC OPA:n pelaajatilanne on jossain hyvän ja tyydyttävän välimaastossa. Loukkaantuneita ja muita poissaolijoita on niin ikään puolenkymmentä, joista Juha-Matti Huovisen puuttuminen alakerrasta matkan vuoksi kirpaisee.

Pelaajavalmentaja Ville Väisäsellä on myös jonkin verran huolia topparikaluston kanssa, sillä hänen omat jalkansa eivät ole vielä toipuneet toivotulla tavalla ja Joona Kilponenkin liittyi loukkaantuneiden kerhoon viime viikolla. Siksipä miehistöön on kutsuttu hätäapuna FC OPA:ssa viime kaudella pelannut Ville Lindgren, joka topparoi Jussi Fredrikssonin parina.

Oulun Tarmon kanssa tapahtuva farmiyhteistyö polkaistaan käyntiin toden teolla, kun OuTa saa vieraakseen ToTa:n. Arttu Pehkonen, Teemu Penttilä ja Ilja Remes pelaavat Kolmosen ottelun huomenna.

SJK - FC OPA on Pitkävetokohteena listalla 17/3 ja sen numero on 109. Kertoimet ovat 1,35 - 4,65 - 5,40.

AIKAISEMMAT OTTELUT

17.05.2008KakkonenFC OPA - SJK2-2 (1-1)
10.08.2008KakkonenSJK - FC OPA2-1 (0-1)
11.07.2009KakkonenSJK - FC OPA1-3 (0-1)
03.10.2009KakkonenFC OPA - SJK5-1 (1-1)