YRJÖNHEIKKI JA PEHKONEN PELASTAVINA ENKELEINÄ

31.1.2010

Kentän konkarit Marko Yliniemelä (tak.) ja Janne Yrjönheikki (ed.) kaksintaistelussa.
Kentän konkarit Marko Yliniemelä (tak.) ja Janne Yrjönheikki (ed.) kaksintaistelussa.
Mika Koski ja Matias Hautajärvi ampaisevat 2-3 maalin tekoon.
Mika Koski ja Matias Hautajärvi ampaisevat 2-3 maalin tekoon.
Arttu Pehkonen syötti kaksi maalia tänään.
Arttu Pehkonen syötti kaksi maalia tänään.
Ilja Remes puolustaa Jussi Sepän vartioimaa maalia.
Ilja Remes puolustaa Jussi Sepän vartioimaa maalia.

FC OPA - Herkku-Papat 5-3 (1-3): Raportti, tilastot, kuvat.

FC OPA:n taistelu nousuun oikeuttavista sijoista futsalin Viitosessa jatkuu. Joukkue osasi pienten nikottelujen jälkeen vastata sille heitettyyn haasteeseen. FC OPA voitti tämän päivän turnauksen ainoassa kärkikamppailussa Herkku-Papat maalein 5-3 (1-3).

Ottelu oli täynnä tapahtumia ja taistelua. Lataus purkaantui väärällä tavalla rasteina virhitilisarakkeessa ja korttejakin heilui peräti kuusi kappaletta. Erotuomarin vilauttamaa keltaista sai katsoa FC OPA:n Arttu Pehkosen lisäksi kolme Herkku-Pappojen pelaajaa, joista yksi sai kaksi varoitusta ja sen myötä ottelun kuudennen kortin punaisen muodossa.

Kärkikamppailu oli kaksijakoinen. FC OPA aloitti pelin hallitsevana osapuolena ja tekikin avausmaalin, mutta joukkueen harjoittelemattomuus ja lajikokemuksen puute kostautui helppoina virheinä, pallonmenetyksinä ja esimerkiksi maaliin johtaaneena epäsuorana vapaapotkuna, joka tuomittiin sääntöjen vastaisesta pallon palautuksesta maalivahdille.

FC OPA:n hermoillessa Herkku-Papat meni kolmessa ja puolessa minuutissa helpon näköisesti karkumatkalle. Tässä pyörityksessä FC OPA:kaan ei ollut aivan osaton, mutta terävyys maalinteossa puuttui.

Tauolla joukkueelle pidettiin tiukka puhuttelu, joka auttoi ja toiselle puoliajalle Nallisportin matolle juoksi aivan toisenlainen FC OPA. Toisaalta taas on sanottava, että vaikka FC OPA oli ainoa maalaamisessa onnistunut joukkue, ei vastustajakaan aivan vastaantulija ollut.

Tiukimpia hetkiä FC OPA eli toisen puoliajan loppupuolella, kun se joutui puolustamaan yhden maalin johtoasemaansa virhetili täynnä. Yksikin harkitsematon liike ja pallo olisi voitu viedä pilkulle. Onneksi joukkue malttoi pelata siististi ja pääsipä se vielä kaunistelemaankin lukemia.

Jokainen otteluun osallistunut kenttäpelaaja ylsi tänään tehopisteille eikä kukaan enintään kaksi pistettä keränneenä noussut kenenkään yläpuolelle. Erikseen poimien kannattaa mainita Mika Koski, jonka maali ja syöttö toivat FC OPA:n tasoihin, sekä Arttu Pehkonen ja Janne Yrjönheikki, jotka juonivat voittomaalit.

Turnauspäivän jäljiltä FC OPA on edelleen sarjassa toisena. FC OPA:n lisäksi nousutaistossa ovat mukana lähinnä Kiimingin Riento ja OuJK Academentico, mutta jos ottelutulokset kauden päätösturnauksessa osuvat kohdilleen, on Herkku-Papoilla ja PaTe/2:llakin omat lusikkansa sopassa.

FC OPA:n kannalta tilannetta hankaloittaa pelimäärä. FC OPA on pelannut yhtä vaille kaikki ottelunsa, mutta kaikilla muilla nousutaistossa mukana olevilla on jäljellä kaksi ottelua. KiiRi johtaa sarjaa 18 pisteellä. FC OPA:lla on 16 ja OuJK:lla 13 pistettä.

Kausi päättyy Oulunsalossa 14. helmikuuta pelattavaan turnaukseen. Sen avausotteluna on yksi tärkeä peli, kun KiiRi kohtaa OuJK:n ja voi voitolla varmistaa nousun ennen FC OPA:n kohtaamista. Muissa nousun kannalta tärkeissä otteluissa OuJK saa vastaansa Sorsapuiston ja Herkku-Papat kohtaa PaTe/2:n.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre

TILASTOT

Su 31.01.2010, Nallisport 
Viitonen 

FC OPA - Herkku-Papat

5-3 (1-3)

08.45 1-0 Simo Kangas (Ilja Remes) 
12.05 1-1 Marko Yliniemelä (Tommi Päkkilä) 
13.20 1-2 Tommi Päkkilä (Timo Perälä) 
15.40 1-3 Antti Pesola (Tommi Päkkilä) 
24.53 2-3 Matias Hautajärvi (Mika Koski) 
29.45 3-3 Mika Koski (Simo Kangas) 
31.50 4-3 Janne Yrjönheikki (Arttu Pehkonen) 
38.07 5-3 Janne Yrjönheikki (Arttu Pehkonen) 
Erotuomarit: Janno Juttula, Riku Haataja 

FC OPA 
HAUTAJÄRVI Matias1+0
KANGAS Simo1+1
KOSKI Mika1+1
PEHKONEN Arttu0+2
REMES Ilja0+1
SEPPÄ Jussi (mv) 
YRJÖNHEIKKI Janne2+0