Matti Kangas ja Lauri Kauppinen ovat juonineet historiallisen maalin.
Markku Pehkonen yrittää estää Aarne Hautajärven menoa.
Aikalisällä on mietteliästä porukkaa.
Andien kotka Guillermo Tapia taiteilee pallon kanssa.

KiiRi - RetroStars 16-1 (4-1), RetroStars - Herkku-Papat 0-26 (0-13): Raportti, tilastot, kuvat.

Harva joukkue pääsee kauden tavoitteeseensa heti ensimmäisessä ottelussaan. RetroStars pääsi, kun se sai futsalin Viitosen ottelussa Kiimingin Rientoa vastaan aikaiseksi tavoittelemansa yhden tehdyn maalin.

Muuten kyyti olikin kylmää, kun KiiRi löylytti RetroStarsia 16-1 (4-0) ja turnauksen toisessa ottelussa Herkku-Papat löi vielä kymmenellä nokkiin latoen taululle tylyt lukemat 26-0 (13-0). Hauskaa silti oli ja läskiä paloi monen gramman edestä eikä kukaan ainakaan fyysisesti loukkaantunut.

"Positiivisesti yllätti, kuinka hyvin meidän huumori kesti. Hyvähenkinen ryhmä osasi ottaa miehekkäästi sen tukkapöllyn, minkä nuoret pojat antoivat", valmentajaksi komennettu Kari Lindgren kommentoi suojattiensa edesottamuksia.

Sarjaohjelman laatija oli luonut alkusiemenen RetroStarsin tylylle avaukselle. Joukkueen kuntopohja kantoi vain puolisen tuntia, mistä on osoituksena suhteellisen siedettävät puoliaikalukemat Kiimingin Rientoa vastaan. Toisella puoliajalla peli repesikin nopeasti ollen seitsemän minuutin jälkeen jo 10-0.

Sitten rikkoutui RetroStarsin kuparinen, kun Lauri Kauppisen polvihaltuunotto ajautui Matti Kankaalle ja hän täräytti pallon voimalla yläkulmaan.

Jos kuntopohja oli avausottelun jälkeen kulutettu loppuun, ei toisesta ottelusta Herkku-Pappoja vastaan voinut odottaa paljoa. Oikeastaan toinen peli oli suoranaista murhaa. Harvoja ilonaiheita oli puolustuspelaamisen onnistuminen ensimmäisellä puoliajalla vajaan viiden minuutin ja toisella puoliajalla yhdeksän minuutin jaksoissa, joiden aikana Herkku-Papat ei saanut osumaakaan tehtyä.

"Kyyti oli vauhdikasta, mutta ei kylmää. Hikihän siellä tuli. Ajatus juoksi, mutta jalat eivät juosseet ihan yhtä nopeasti", Lindgren tuumasi.

RetroStarsin ehdottomia ykkösnimiä oli maalivahdin roolia tässä turnauksessa vetänyt Pertti Pohjola. Ilman hänen loistotorjuntojaan molemmissa otteluissa lukemat olisivat olleet vieläkin leveämmät.

Turhan usein RetroStarsin puolustus aukeni siten, että vastustajalle syntyi 2 vs 1 tai 2 vs 0 -hyökkäys, kun keskusta oli vapaana eikä hidas puolustus ehtinyt mukaan. Retroa rokotettiin poikittaissyöttelyn jälkeen laittamalla pallo tyhjiin. Näille ei loistavasti pelannut Pohjolakaan voinut mitään.

Toinen mainitsemisen arvoinen pelaaja on Matti Kangas, joka avausmaalinsa lisäksi oli ahkera harvoissa RetroStarsin saamissa hyökkäyksissä.

Viitonen jatkuu joulukuun puolivälissä. RetroStars saa oivan mahdollisuuden yrittää parempia maalilukuja, sillä vastaan asettuva UG Sorsapuisto on pelattavan turnauksen ainoa vastustaja. Pienitehoisesta koneesta voidaan ottaa siis kaikki liikenevä teho irti puolet lyhyemmässä ajassa.

Seuraavaan otteluun RetroStars kaipaisi myös yhden kentällisen lisää ja ihka aidon maalivahdin. Aikaa on myös käydä lenkillä rakentamassa pohjaa ja miettimässä juostessa futsalin saloja. Sen verran laji kuitenkin eroaa sekä taktisesti että teknisesti jalkapallosta, jossa tämä joukkue saattaisi jonkin verran paremmin pärjätä.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre