Vesa Järvitalo raatoi keskikentällä tukka hulmuten.
Leonardo onnistui taas vapaapotkusta.
Kim Kaijalaisella laittomia pysäytyskeinoja, pysäytettävänä Titi Essomba.

OLS - FC OPA 0-2 (0-2): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

FC OPA jatkaa Kakkosen C-lohkon kärkijoukkueena. Sen esitys puolivaloisenakin riitti kaatamaan OLS:n tämän kauden ensimmäisessä paikallisottelussa. Loppulukemat myrskyn runtelemalla Castrenin kentällä olivat 2-0 (2-0).

Erikoistilanteet nousivat ottelussa avainasemaan, sillä FC OPA:n molemmat maalit tulivat niistä ja lähes kaikki OLS:n maalintekopaikat olivat joko kulma- ja vapaapotkujen tai sivurajaheittojen aikaansaamia.

Eniten OLS ahdisteli naapuriaan aivan ottelun alussa, kun FC OPA ei kymmeneen ensimmäiseen minuuttiin päässyt juurikaan vastustajan maalilla vierailemaan. Koko ottelua tarkastellessa ensimmäinen puoliaika oli OLS:lle huomattavasti parempi kuin tauon jälkeinen, jolloin vain FC OPA:n löystynyt asenne pelasti kotijoukkueen isommalta selkäsaunalta.

Toisella puoliajalla OLS:n painostusyritykset hiipuivat eivätkä pelaajavaihdot tuoneet lisää virtaa kentälle. FC OPA:kin löysäsi vauhtia ollessaan turvallisen tuntuisessa johdossa, joten tauon jälkeisestä kolmivarttisesta löytyi vähemmän kipinää kuin OPA:n harjoitusten loppupelistä.

Paikalle eksyneet parisataa katsojaa saivatkin todistaa harvinaisen intohimottoman paikallisottelun, joka tauon jälkeen muistutti enemmän kevyttä hölkkäilyä kuin kunniastaan taistelevia naapuruksia. Jos tämän pelin perusteella pitäisi kaupungin loppuja derbyjä mainostaa, tulisi markkinamiehelle todella huijarimainen olo.

Erotuomari Juha-Matti Kanniaisella olikin helppo työ tuomita ottelu ja hän joutui käymään taskulla vain kolme kertaa. Varoituksia saivat OLS:sta Olli Vilppola ja Olavi Arvola sekä FC OPA:sta Leonardo.

Myös päävalmentaja Jyrki Kylmälän silmää häiritsi taistelun ja kipinän puuttuminen kokonaan ottelusta.

"Tunnelma oli samanlainen kuin viime vuoden paikallisotteluissa. Odotin OLS:lta enemmän taistelua. Tuntui oikein, etteivät uskalla edes yrittää voittaa."

"Vähän aikaa hävisimme kaikki kakkospallot, mutta kun saimme homman toimimaan, ei voittajasta ollut epäselvyyttä", Kylmälä hehkutti.

Kylmälä joutui toisen puoliajan lopussa hiukan ärähtämään joukkueelleen, joka tuntui tyytyvän kahden maalin johtoasemaan ja meni neppailuun mukaan.

"Luovuimme pallosta liian helposti ja haimme turhaan läpiajoja. Olisimme voineet leikkiä pallon kanssa pitkin kenttää ja juoksuttaa vastustaja hengiltä."

OLS:n puoli tuntui olevan hiukan ymmällään taisteluhaluttomuudesta, vaikka valmentaja Jari Jäväjä olikin valinnut joukkueelleen passiivisen taktiikan.

"Aloitimme pelin hyvin ja pysyimme tiiviinä. Tarkoitus oli vetäytyä, mikä aiheuttaa passiivisuutta. Ei tuollaisille kärkimiehille voi antaa tilaa", Jäväjä puuskahti.

"Kyllä minullekin yksi Essomba kelpaisi", Jäväjä naurahti lopuksi.

Essomba nappasi jälleen eniten pörssipisteitä kerryttävän Veikkaus-mitalin. Kärkimiehet eivät tänään onnistuneet ja kaksikon Essomba-Konate alapuolella Janne Mahlakaarrolla oli jo toinen peräkkäinen epäonninen ottelu. Maalit merkittiin Leonardon nimiin ja ottelun lopullisesti ratkaissut toinen osuma meni lopulta tilastoihin omana maalina.

Vaikka FC OPA:n esitys ei ollut tänään lähellekään parasta, löytyi ottelusta yksi positiivinen seikka kolmen sarjapisteen lisäksi. FC OPA:n puolustus esiintyi todella eleettömän varmasti. Koko nelikolle kannattaa antaa kehuja, mutta eritoten Ville Väisäsen vuorenvarma topparointi ja Leonardon hyvä esitys vasempana pakkina lupaavat odottaa tulevaisuudessa paljon.

Kuvat: (C) 2009, Kari Väre