KAUDEN ENSIMMÄINEN PAIKALLISPELI

27.5.2009


Kakkosen C-lohkon kauden ensimmäinen derby on sarjaohjelmassa huomenna. Derbykauden aloittaa OLS, joka isännöi paikallisottelussa FC OPA:aa Castrenissa klo 18:30 alkaen. Sääennuste lupaa valitettavasti viikon kylmintä päivää, sadetta ja navakkaa länsituulta, mutta toivottavasti se ei estä kauden ennätysyleisön saapumista lehtereille.

Yksittäisten yksittäisistä syistä muistettavien otteluiden lisäksi minkä tahansa jalkapallosarjan suoloihin kuuluvat kolmet eri pelit: ratkaisut, vanhat klassikot ja tietysti paikallispelit. Derbymaailma on aina omanlaisensa ja jännitettä on olemassa niin katsomossa kuin kentälläkin. Oli sarjatilanne millainen vain, derbyyn lähdetään täysillä ja haastajan matka haastettavaan on aina lyhyempi kuin jossain muussa ottelussa.

Niinpä tälläkään kertaa ei kannata tuijottaa liikoja sarjataulukkoon, jonka perusteella suosikin viitan voi asettaa FC OPA:n harteille. FC OPA johtaa sarjaa ilman ensimmäistäkään pistemenetystä ja maaliero kertoo sekä hyökkäyksen tulivoimasta että puolustuksen lujuudesta.

OLS on sen sijaan on C-lohkon kolmanneksi viimeisenä kolmen joukkueen ryhmässä, jossa sillä on huonoin maaliero. Matkaa jumbosijalle on vain yksi piste, kun sekä JBK että Lapuan Virkiä ovat keränneet tähän saakka kolme pistettä. OLS:n otteluissa maaliverkot ovat heiluneet molemmissa päissä. Se on tehnyt kymmenen osumaa, mutta päästetyt 18 maalia kertovat olennaisen syyn sarjasijoitukseen.

Viimeisimmässä ottelussa OLS otti avausvoittonsa oltuaan jo 0-2 tappiolla GBK:lle. Toisen puoliajan lopun rynnistyksellä OLS nousi 3-2 voittoon ja pääsi juhlimaan ensimmäistä täyttä pistesaalista. OLS:n neljäs piste tuli toisella sarjakierroksella vieraissa FC Santa Clausilta, joka kiri kahden maalin tappioasemasta tasapeliin.

Oman mausteensa paikallisotteluun tuo OLS:n farmisopimus AC Oulun kanssa. OLS on www-sivuillaan ilmoittanut, että näillä näkymin neljä ACO:n pelaajaa liittyy vahvistamaan sitä paikallisottelua varten.

Vahvistusten nimistä ei ole tietoa, mutta koska AC Oululla on jo perjantaina ottelu Helsingissä, kyseessä on varmastikin nuoremman kaartin edustajia. Yksi siirtyjistä löytänee itsensä maalipuiden välistä eli on joko Bleron Kllokoqi tai Juho Keskinen.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

28.01.2007HarjoitusOLS - FC OPA2-2 (1-1)
03.02.2008TurnausOLS - FC OPA2-2 (1-1)
01.03.2008HarjoitusOLS - FC OPA0-5 (0-2)
21.05.2008KakkonenOLS - FC OPA0-2 (0-1)
15.08.2008KakkonenFC OPA - OLS2-0 (1-0)