PEHKONEN SAI TARPEEKSEEN TAPPIOISTA

18.5.2009


MetroStarsin valmentaja Markku Pehkonen ei aio enää sietää yhtään lisämerkintää johtamansa joukkueen tappiosarakkeeseen. Valmentajan hermojen kestävyyttä koetellaan jo huomenna, kun MetroStars saa vieraakseen pudasjärveläisen FC Kurenpojat. Ottelu alkaa Talvikkipuiston tekonurmella Rajakylässä klo 19:00.

MetroStarsin kausi on alkanut suruvirsien säestämänä. Tappiot ovat seuranneet toisiaan ja joukkue tököttää kölistään tiukasti kiinni Nelosen Oulun läänin lohkon jumbona. Neljän tappion lisäksi maalinteko on viimeisintä ottelua lukuunottamatta maistunut tervanjuonnilta ja omassa päässä on verkko heilunut tuhkatiheään.

Valmentaja Pehkonen haluaa avauspisteet ennen kaikkea puolustuspelin kautta. Oman alakerran tilkitseminen on hänen prioriteettilistan kärkipäässä ja tulevaa ottelua lähdetään voittamaan vaikka yhden tehdyn maalin voimalla.

Puolustuksen pitävyyttä haetaan pienellä kenttäkoostumukseen tehtävällä muutoksella. Kärjestä on putoamassa yksi kaveri keskikentälle ja hänet sijoitetaan toppareiden eteen rouhijan paikalle. Läpijuoksuja ei ole tarkoitus enää päästää tapahtumaan.

MetroStars jahtaa huomenna voittoa edellisestä hiukan pienemmällä miehistöllä, mutta jalkeille saadaan hyvän kokoinen vaihtopenkki. Eniten kirpaisee Tuomo Iinatin puuttuminen puolustuksen keskeltä ja Jori Miettisen viime pelissä paukahtanut reisi, joka pitää nuorukaisen sivussa toistaiseksi.

Koska jokainen ottelu on FC OPA:ssa juhlaottelu, voidaan shampanjalaseja kilistellä myös Rajakylässä huomenna. Radalle päästyään Mikko Rantala pelaa sadannen ottelun FC OPA:n paidassa. Toivottavasti ottelu on hänen osaltaan onnistunut.

AIKAISEMMAT KOHTAAMISET

25.05.2008NelonenMetroStars - FC Kurenpojat1-1 (0-1)
06.08.2008NelonenFC Kurenpojat - MetroStars1-0 (1-0)
18.04.2009HarjoitusMetroStars - FC Kurenpojat0-1 (0-1)