Sampo Lastuvirta teki hattutempun
Soholo ja Sakke
Voittajat
Voittajat

FC OPA otti reilun voiton K-PV Monkuloista vilkkaan oululaisen urheilupäivän lopuksi lukemin 9-4 (1-2).

FC OPA maksoi Kaustisen syksyisen vierailun tappion korkoineen Monkuloille.

Ensimmmäinen puoliaika alkoi FC OPA:n loistavalla pelillä ja jo 21 sekunnin pelin jälkeen Aleksi Paltamaa teki ykkösen avausmaalinsa Sakari Kiljanderin hienosta tarjoilusta. Pallo verkkoon suoraan ilmasta takatolpan päivystyspaikalta.

Tämän maalin jälkeen FC OPA jatkoi hyviä hyökkäyksiä mutta niin teki myös Monkulat. Ensimmäisen kolmen minuutin aikana oli ollut tilanteita molemmissa päissä enemmän kuin jossain tylsemmässä pelissä koko pelin aikana.

Kun kuusi minuuttia oli pelattu oli FC OPA:lla ollut kaksi mahdollisuutta niitata pelille toisenlainen suunta, minkä se sai. Sinipaidat osuivat nimittäin kaksi kertaa Mokuloiden maalin tolppiin. Mutta ei kelvannut vielä.

Monkulat terävöitti peliä ja ote siirtypikkuhiljaa vietrailijoille. Bright Ihionu toikin sitten vierailijat tasoihin reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen ja Tuomas Puronaho iski johtolukemat ajassa 16.35.

Puoliajalla FC OPA:n kopissa luotiin henkeä ja toiselle puoliskolle päätettiin tulla uudella otteella. Kuitenkin Monkulat meni johtoon vapaapotkusta, jonka Rauli Lassila paukautti verkon perille.

Tämän jälkeen alkoi FC OPA:n show. Tuore isä Heikki Viia laukoi melko kaukaa Retu Värrin tarjoilusta kavennuksen. Peliä pelattiin pääosin OPA:n hyökkäysalueella, mutta Monkulat ei ollut pulassa ja maalissa Pasi Hilli pelasti muutaman kerran todella oivasti.

27. minuutti toi sitten kotijoukkueen tasoihin ja ohi. Sampo Lastuvirta pamautti kaksi kertaa Heikki Viian syötöistä ja kun mentiin vielä kaksi minuuttia lisäsi Juhani Strid aivan hurjalla laukauksella johdon kahteen maaliin. Syötön antoi futsalkentille paluun tehnyt Joonas Sohlo.

Sitten mentiin pari minuuttia vähän hiljaisemmin mutta kun puoli tuntia oli pelattu teki Retu Värri 6-3, Juhani Strid 7-3 ja Sampo Lastuvirta viimeisteli hattutempun lataamalla 8-3.

Lopussa kumpikin joukkue teki vielä yhden maalin ja pisteet jäivät Ouluun.

FC OPA:n peli oli iloista ja agressiivista. Vähän vaikean ensimmäisen puoliajan lopun jälkeen joukkue nousi loistavasti tasoihin ja johtoon. Uhrautuvuutta löytyi monelta pelaajalta ja miestä otettiin kunnolla ja kroppa laitetiin surutta likoon laukasuten peittämisissä.

FC OPA jatkaa maanantaina harjoittelua ja matkustaa ensi viikonloppuna etelään, jossa kohtaa Zenithin Helsingissä ja TPK:n Turussa. Tästä ottelusta on hyvä lähteä matkalle.