Joukkue matkalla
OPA:n hyökkäys

PS Villa - FC OPA 3-0 (1-0)

FC OPA aloitti kautensa ykkösessä PS Villan vieraana lauantainpäivän pelissä jo klo 13.00. Tällä kertaan kotiin tuomisena ei kuitenkaan jäänyt muuta kuin kokemusta.

Ennen peliä pelaaja-valmentaja Heikki Viia pyrki korostamaan, että peliin pitää lähteä nauttimaan ja pelaamaan rohkeasti. Ensimmäinen puoliaika meni kuitenkin OPA:n osalta hivenen totutellessa uuteen sarjaan ja uuteen joukkueeseen. PS Villa sai hallita palloa enemmän ja OPA:n pallon hallinnat päättyivät liian nopeasti huonoihin syöttöihin tai PS Villan hyvään prässiin.

FC OPA:n puolustus oli kuitenkin pääosin taattua laatua eikä PS Villa päässyt kunnon maalipaikkoihin. Vartin pelin jälkeen tapahtui kuitenkin jotain mystistä ja huono vaihto sai kruununsa, kun PS Villa pääsi tekemään maalin. Koko vaihdon jatkuneet merkkausvirheet johtivat lopulta siihen, että Olli Eloranta pääsi viimeistelemään keskeltä. Hivenen ensimmäinen puoliaika jäi piippuun OPA:n osalta.

Toiselle puoliajalle FC OPA tuli kuitenkin uudella meiningillä. Palloa saatiin pidettyä omalla joukkueella pidempiä aikoja ja prässikin saatiin puremaan paremmin. Kesken hyvän alun PS Villa pääsi kuitenkin tekemään maalin. Oikealta tullut syöttö kimpoili hyvin OPA:n maalilla torjuneen Pasi Hillin kautta takatolpalle, jonne ensimmäisenä enätti PS Villan pelaajista Saku Leinonen päästen siirtämään pallon helposti tyhjään maaliin.

OPA ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan jatkoi painostamistaan. Juhani Strid pääsi hyvän prässin jälkeen yksin läpi, mutta viimeistely-yritys päättyi PS Villan maalivahdin pohkeeseen. Lopussa OPA yritti vielä maalia ilman maalivahtia, mutta Heikki Viian tolppalaukausta lähemmäksi OPA ei päässyt.

Lopuksi PS Villa pääsi vielä vaparikuviosta tekemään yhden maalin.

Nyt on pelit ykkösessä avattu ja turha jännitys on varmasti mukana olleen porukan osalta karistettu. Sunnuntaina pelataan jo Loisketta vastaan ja päästään nollaamaan mennyt peli nopeasti. Tästä pelistä mukaan kannattaa ottaa toisen puoliajan parempi peli. Maalitkin tulevat varmasti sitä kautta, kun paikkoja saadaan luotua enemmän.

Joukkueen kapteenin ja OPA:n pelin parhaana palkitun pelaajan Juho Sipilän mietteet pelin jälkeen olivat seuraavat.

Asenne oli hyvää, mutta hyökkäyspelissä jäätiin tänään pikkaisen vajaaksi. Oma peli oli tänään hyvin samanlainen kuin muunkin joukkueen. Alussa vähän jännitystä, mutta toisella puoliajalla alkoi peli vapautua. Ylivoimassa oli potentiaalia, mutta Villa pelasi av:ta hyvin saatuaan pallon haltuun he pitivät sitä rauhassa hallussaan, eikä päästy riistoihin riittävän nopeaa. 2-0 tilanteessa, kun olisi se tolppalaukas mennyt sisään olisi varmasti saatu vielä parempaa painetta Villan päätyyn. Kiitokset vielä kotiyleisölle, joka eli hyvin mukana pelin tapahtumissa."