PAKKOVOITON PAIKKA

24.8.2008

MetroStarsin härkäviikko alkaa tänään ottelulla JS Herculesta vastaan. Lähtölaukaukset ammutaan Heinäpään tekonurmella klo 15 alkaen, minkä jälkeen edessä ovat pelit vielä ensi keskiviikkona ja perjantaina ennen hieman pitempää huilia.

Asetelmat tämän päivän otteluun ovat selvät: Vain voitto kelpaa. Kuten jo torstaisen Raahe -voiton tiimoilta käytiin läpi, ovat Nelosen loppuratkaisut käsillä. Yltääkseen sarjanousuun MetroStarsilla ei ole varaa isompiin pistemenetyksiin, sillä yhden ottelun enemmän pelannut OuJK on kahdeksan pisteen karkumatkalla.

Parhaimmillaankin ero voi supistua viiteen, joten Metron nousu vaatii sekä OuJK:lta että toisena olevalta FC Netsiltä kompurointeja. Tilannetta vaikeuttaa vielä se, että kärkineliköllä on vain yksi keskinäinen ottelu. Päätöskierroksella kohtaavat FC Nets ja MetroStars.

Kenttäpelaajien osalta MetroStarsin tilanne on suhteellisen normaali. Mukana on tosin muutama puolikuntoinen pelaaja, kun erityisesti puolustuspään edustajista Joonas Kauppinen, Jari Heikkilä ja Juho Mikkonen ovat kärsineet eriasteisista vaivoista. Lisäksi monikäyttöinen Teemu Kärenlampi on poissa joukosta.

Vaikein tilanne on maalivahtien osalta. Matti Kullas on ollut koko viikon työreissulla Pudasjärvellä eikä ole mukana. Edustusjoukkueelta usein lainassa ollut Mikko Mäkäräinen puolestaan loukkasi polveaan edustusjoukkueen harjoituksissa eikä hän pelaa. Onneksi hätiin riensi vanha tuttu Ville Ritola, joka sattui olemaan kaupungissa.