Timo Heikkilä onnistui kahdesti...
... ja Joonas Vaattovaara kerran.
Keskikentän työmyyrä Janne Myllylä kuului Metron parhaimmistoon.
Jussi Ailiston salibandyopeilla sujuu myös futis.

MetroStars pelasi Raahessa pienellä porukalla erinomaisesti ja haki Koivuluodon samettiselta ruoholta leveän vierasvoiton 4-1 (3-0).

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun jo toisella minuutilla FC Raahe sai kulmapotkun. Sen jälkimainingeissa pallo kävi tolpassa ja siivottiin maaliviivaltakin pois. Raahelaiset juhlivat jo osumaakin kädet pystyssä, mutta vihellystä ei koskaan kuulunut.

Herätyksen saaneena MetroStars iski pari minuuttia myöhemmin ensimmäisestä hyökkäyksestään. Jori Miettinen keskitti ja Joonas Vaattovaara pääsi aivan vapaasti viimeistelemään avausosuman.

Ensimmäinen puoliaika oli täysin MetroStarsin näytöstä. Timo Heikkilä vielä onnistui kahdesti Joonas Sohlon sekä Teemu Kärenlammen syötöistä ja puoliajalle valmennusjohdon tehtäväksi jäi ainoastaan pitää liika tuudittautuminen poissa pelaajien päistä.

Toisella puoliajalla Joonas Sohlo teki oululaisten viimeisen maalin. FC Raahe pääsi kaventamaan loppuhetkillä, kun Kristian Ilkon vapaapotku kimposi muurista ohi Mikko Mäkäräisen.

"Käytimme tehokkaasti hyväksemme maalipaikkamme. Tämä oli kyllä yksi parhaista peleistämme tällä kaudella ja toivottavasti loputkin sujuvat tähän tyyliin", pelaajavalmentaja Emmanuel Etchu hehkutti.

MetroStars tarttui nousua ajatellen ainoaan mahdolliseen oljenkorteensa. Ennen torstai-iltaa matkaa kärkeen oli 11 pistettä ja Metrolla oli kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin piikkipaikalla olevalla Oulun Jalkapalloklubilla. FC Raahen kaadolla ero supistui kahdeksaan ja nousutoiveet säilyivät elossa.

Täysin omissa käsissä lohkon voittaminen ei kaikesta huolimatta ole, sillä parhaimmillaankin MetroStars voi päästä viiden pisteen päähän kärjestä. Suora nousu vaatii siis kaikkien otteluiden voittamista ja muiden kompurointia edes jossain määrin.

Jahtia vaikeuttaa se, että kärkineliköllä on vain yksi keskinäinen ottelu: päätöskierroksella FC Nets - MetroStars. Isoimpaan rooliin ovat päässeet JS Hercules ja FC RAI 2, jotka kohtaavat kvartetin edustajista kolme ennen kauden loppua. FC Raahe ja Oulun Reipas ovat näillä vastassa kahdesti.

MetroStarsin pistejahti jatkuu ensi sunnuntaina, jolloin se isännöi JS Herculesta. Ottelu pelataan Heinäpään tekonurmella klo 15 alkaen.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre