Mikko Pietikäinen piipahti pelipuuhissa.
Michael Ozor maalaa 1-0.
Casey Sargeson ampui toisen maalin.
Mikko Rantala käytti nopeuttaan hyväksi ja teki 3-0.

Nelosen ottelussa FC RAI/2 - MetroStars suosikki ei jättänyt altavastaajalle yllätysmahdollisuutta. MetroStars otti pakkopisteet maalein 3-0 (1-0) ja halkoo yhä tuulta sarjan kärkipaikalla.

Lyhyeen kiteytettynä voitto oli enemmän hyviä yksilösuorituksia kuin joukkuepelaamista. Pallo pysyi sinipaitojen jalassa suurimman osan ajasta, mutta paremmalla tempolla ja liikkeellä sekä FC RAI/2:n linjoihin syntyneiden aukkojen hyväksi käytöllä maalipaikkoja olisi siunaantunut kuin liukuhihnalta.

MetroStarsin hallintaa kuvastaa sekin seikka, että maalivahti Matti Kullas koski kaikki ruumiinosat laskettuna vain kolme kertaa palloon ensimmäisellä puoliajalla.

MetroStars ei ollut kovin hanakka laukomaan, vaikka vastustajan maalivahdin otteet siihen olisivat antaneet aihettakin. FC RAI/2:n veskarilla torjuntatyö sujui kohtuullisen hyvin, mutta pallojen liimaamisessa oli toivomisen varaa ja irtopalloja pyöri paljonkin kentällä.

Tauolla tehdyt vaihdot runsaat vaihdot sekoittivat MetroStarsin peliä ja kesti noin vartin verran ennen kuin valtikka palasi kentällä alkuperäiselle omistajalleen.

Vaikeana aikana FC RAI/2 pääsi pariin kertaan vierailemaan MetroStarsin maalilla ja yhdestä tilanteesta vaadittiin tiukkaan sävyyn rangaistuspotkua. Jos pilkku olisi tuomittu 1-0 tilanteessa ja siitä olisi maali syntynyt, olisi pelin luonne saattanut muuttua kerta heitolla vaikeammaksi Metron kannalta.

Avausmaali oli täydellinen lahja FC RAI/2:n puolustukselta. Kulmapotkun jälkeen joukkueen puolustaja purki pallon suoraan Michael Ozorin jalkaan eikä hän vedossaan erehtynyt. Toinen vapauttava maali näki päivänvalon vasta 63. minuutilla aussikärki Casey Sargesonin onnistuttua kolmannen kerran tällä kaudella. Viimeisen maalin teki Mikko Rantala upean laitanousun päätteeksi.

MetroStarsin pelaajavalmentaja Emmanuel Etchu oli tyytyväinen voittoon ja saavutettuihin pisteisiin, mutta oli syystäkin huolissaan.

"Tempo on kadonnut kokonaan. Kahdessa viimeisessä pelissä olemme vain kävelleet. Vauhti pitää saada takaisin."

"Kolme maalia, kolme pistettä. Ei siltikään oikein ollut meidän peli. Ei meidän tapamme pelata", Etchu kiteytti illan antia.

Kesä on edennyt jo niin pitkälle, että MetroStarsilla on edessään kevätkauden viimeinen peli. Ensi lauantaina Metro isännöi Lintulassa Oulun Reipasta ja poistuu sen jälkeen saunan kautta kesälaitumille. Joukkue jatkaa pelaamistaan jälleen heinäkuun puolivälin jälkeen.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre