KUKA BOOTTASI TIETOKONEEN?

3.6.2008

MetroStars sai oppia tänään, että kaikilla putkilla on loppunsa. Kuusi ottelua tappioitta taivaltanut joukkue muuttui tavalliseksi kuolevaiseksi, kun FC Raahe haki Talvikkipuistosta täyden pistesaaliin 4-3 (3-3) voitolla.

MetroStars jatkoi alussa siitä, mihin se Kempeleessä edellisessä ottelussa jäi. Peli kulki kerta kaikkiaan kuin rasvattu ja kaikki, mihin ryhdyttiin onnistui nappiin. MetroStars hallitsi kenttää, syötöt menivät omille, maalipaikkoja luotiin ja niitä maalejakin syntyi peräti kolme kappaletta. Vain tekopaikkojen hyödyntämisen heikkous jäi miinuspuolelle.

MetroStars päästi FC Raahen helpoilla osumilla peliin mukaan ja tauolle lähdettiin tiukasti tasatilanteesta. Jotain mystistä puoliajalla tapahtui, sillä toisella puoliajalla rosvosta tuli poliisi ja päin vastoin. MetroStarsin pelaamisesta tuli väkinäistä, mikään ei enää onnistunut, syötöt menivät harakoille eikä maalipaikkojakaan tullut tarjolle entiseen malliin. Oli kuin tietokone olisi bootattu puoliajalla ja kaikki väärät ohjelmat olisivat käynnistyneet.

MetroStarsille suorastaan tyrkytettiin tasapeliä lahjarankkarin muodossa, mutta Henri Karppinen ampui pilkun suoraan vastustajan maalivahdin Espenin ulottuville. Koko toisen puoliajan tuska kulminoitui epäonnistuneeseen pilkkuun. Vain kymmentä minuuttia aikaisemmin FC Raahe oli mennyt ottelussa johtoon Kristian Ilkon vedon muutettua suuntaa metrolaisen jalasta.

MetroStarsin vähät valopilkut olivat Timo Heikkilän (2) ja Mikko Rantalan maalit, joista kaksi syntyi FC Raahen alakerran suosiollisella avustuksella. Toinen maali sai alkunsa Rantalan vedosta, jonka Espen torjui ja irtopalloon iski Heikkilä. Kolmannessa osumassa maalivahti avasi pakille, mutta Rantala tuli takaa, riisti pallon ja iski sen verkkoon.

"Tämä ei ollut meidän päivämme. Moni pelaaja epäonnistui totaalisesti", harmitteli pelaajavalmentaja Emmanuel Etchu.

"Keskikentällä olivat suurimmat ongelmat. Sieltä puuttui tarmo, energia ja tempo."

"Meillä on ollut tuuria takana. Joukkueen tempo laskee koko ajan", Etchu purki huoliaan otteluruuhkan ja poissaolojen aiheuttamasta harjoittelun vähyydestä.

Etchu jaksaa kuitenkin valaa uskoa omiinsa. Hänen mukaansa kaikille sattuu joskus huono päivä eikä synkkyyteen ole syytä vaipua.

"En syytä ketään epäonnistumisista. Meidän on vain opittava häviämään ja sen jälkeen päätä pystyyn!"

Tappio ei pudottanut MetroStarsia sarjan kärkitilalta. Piikkipaikan pelasti FC RAI:n ja FC Kurenpoikien yllättävä tasapeli. Sekalaisia ottelumääriä sisältävä lohko on tässä vaiheessa kutkuttavan jännittävä. Kahdeksan parasta mahtuu neljän pisteen sisään.

Pieni pikantti yksityiskohta kertoo, että MetroStars pelaa viime vuotiseen tapaan paremmin vieraissa kuin kotona. Matkapelien saldo on 2-1-0, kun kotiotteluista on kasassa 2-1-3. Koko viime kauden vastaava oli vieraissa 7-0-4 ja kotona 5-3-5.

Toinen tilastoharha kertoo MetroStarsin hävinneen kuudesta kotikamppailustaan kaikki ne, joissa on ollut eniten yleisöä: OuTa 0-5/44, FC Raahe 3-4/39 ja FC Nets 1-2/36. Pistetili on karttunut OuJK:ta 4-2/29, PaTe:a 4-2/16 ja FC Kurenpoikia 1-1/24 vastaan. Tästä opimme siis, että MetroStarsin kannattaa pelata vieraissa ja mieluiten suljettujen ovien takana.

Joukkueen seuraava ottelu on JS Herculesta vastaan vieraissa. MetroStars pääsee tällä kaudella ainoan kerran itse pääkallonpaikalle eli Castreniin pelaamaan. Ensi sunnuntain ottelu alkaa jo klo 12:00.

Ottelusta on varmuudella poissa joukkueen maalitykki Timo Heikkilä. Paluupostissa on kokoonpanoon luvassa ainakin Ville Valkama. Nilkkaavaivaisen Jaakko Kovalaisen, kestoreisivammaa potevan Olli Orvaston ja ikitoipilas Janne Myllylän tilanteet ovat auki.