Alex Arinze ja Ollo pääsivät myös osille.
Toni Kuusirati oli Sankariniemen kotimaisia onnistujia.
3-0.
3-0.

FC OPA kävi pokkaamassa ensimmäisen vierasvoittonsa Kakkosessa Iisalmen Sankariniemeltä. Ensimmäisen jakson ihmettelyn jälkeen PK-37 taipui oululaisvierailleen 0-3 (0-0).

FC OPA:lla meni ensimmäinen puoliaika ihmetellessä PK-37 pelitapaa. Jostain syystä lyhytsyöttöpeliä harrastava, korkean taitotason pelaajilla varustettu joukkue on kuin puulla päähän lyöty, kun vastustaja harrastaa yksinkertaista pitkän pallo peluuta. Osa ajasta meni myös totutellessa Sankariniemen kauniin stadionin kevätkunnossa olevan nurmen oikkuihin.

Ennen taukoa peli aaltoili päästä päähän ja välillä PK-37 näyttikin olevan niskan päällä. FC OPA:n alakerran kommunikaatio- ja merkkausvirheiden vuoksi kotijoukkue pääsikin useasti hätyyttelemään vieraidensa maalia. Tästä tuloksena oli mm. avauspuolikkaan kulmapotkut isännille 7-4.

Pukusuojassa joukkue keskusteli merkkaamisen ja reagointipelin tärkeydestä. Valmennukselta tuli myös käsky pelata palloa entistä enemmän maassa, ja kuinka ollakaan, toisella puoliajalla tuli valkeus. PK-37 pyristeli mukana reilut 10 minuuttia ja sen jälkeen FC OPA teki mitä halusi.

FC OPA:n avausmaali vapautti lopullisesti joukkueen pelaamaan. Koko osuma kuvastaa sitä väkisin puurtamista, mitä maalinteko FC OPA:lle tässä ottelussa oli. Papa Niang eteni ensin laidassa kulmaan, lähti kohti maalia ja vielä survoi pallon pienestä kulmasta sivuverkkoon.

Loput maalit olivatkin enemmän leikitellen tehtyjä. Toisessa osumassa Volodymyr Kilikevych sai kunnian maalata maanmiehensä Sergii Shakhovin syötöstä. Kolmannessa maalissa Shahkov taisteli 1 vs 1 -tilanteessa PK-37:n maalivahdin kanssa ja veti lopulta pitemmän korren.

"Olimme liian paljon mukana PK-37:n räiskimisessä. Olisi pitänyt rohkeammin pelata omilla vahvuuksillamme - maata pitkin", FC OPA:n päävalmentaja Jyrki Kylmälä ruoti.

"Heti, kun saimme oman pelin rullaamaan, vastustaja putosi kyydistä. PK:n umpiyltiöpäinen pelityyli alkoi rassata sitä, kenttä venyi ja me saimme sen haltuun. Siihen pari täsmävaihtoa ja loppupeli oli meidän näytöstä."

Valmentajan tärkein täsmävaihto oli Papa Niangin pudottaminen kärjestä takaisin perinteiselle kymppipaikalleen. Tilaa teki Toni Kuusirati, jonka raatamisen keskikentän yläpäässä palkintoraati sivuutti täysin. Vaihtomiehenä kentälle kärkimieheksi meni Shakhov. Kalle Väisänen oli joutunut jo tauolla vaihtoon puujalan takia ja loppuhetkillä Niang tuli huilaamaan antaen Sami Hyväriselle tilaisuuden uudella pelipaikalla.

Voitto - ensimmäinen vieraskentällä ja kauden toinen - oli tärkeä FC OPA:lle. Iisalmen pisteillä FC OPA säilytti mukavan takaa-ajoaseman pienellä hajuraollakohti kärkeä, joka on jännittävän tasainen. Tämän päiväisillä tuloksilla peräti kuusi joukkuetta on pisteen päässä toisistaan.

FC OPA kohtaa seuraavaksi Norrvalla FF:n, joka joutui tyytymään OLS:aa vastaan tasapeliin. Perustajaseurojensa neljällä eri kotikentällä kiertävä NFF vie tällä kertaa ottelun Oravaisten keskuskentälle Pietarsaaren eteläpuolelle. Ensi lauantaina pelattava ottelu alkaa klo 16.

Kuvat: (C) 2008, Kari Väre