PK-37 HAKI VOITON OULUSTA

20.4.2008

Lähes kaikki reservin avut samassa kuvassa.
Lähes kaikki reservin avut samassa kuvassa.
Sergii Shakhov on valkopaitaa vauhdikkaampi.
Sergii Shakhov on valkopaitaa vauhdikkaampi.
Mika Koski oli kokoonpanossa pitkän sairasteluputken jälkeen.
Mika Koski oli kokoonpanossa pitkän sairasteluputken jälkeen.
Janne Myllylä pelasi oikeana puolustajana.
Janne Myllylä pelasi oikeana puolustajana.

FC OPA:n rutistusviikonloppu päättyi toiseen tappioon. PK-37 oli harjoitusottelussa energisempi ja vei voiton Castrenin kevätillassa maalein 2-1 (1-1).

Ottelun anti tiivistettynä mahtuu neljään sanaan: väsyneen joukkueen väsynyt esitys. Eilen pelattu RoPS -ottelu painoi monella askelta eikä usealta pelaajalta irronnut lähellekään parasta terää. Siispä kotijoukkueen fanien kannattaa henkäistä helpotuksesta. FC OPA pystyy parempaankin.

FC OPA oli lainannut tähän otteluun neljä alakerran pelaajaa reservijoukkueesta. Linjassa heistä vasempana puolustajana aloitti Jari Heikkilä, topparina Aarne Hautajärvi ja oikeana puolustajana Janne Myllylä. Teemu Kärenlampi luuti alemman keskikenttälinjan vasemmalla puolella. Neliköstä täydet minuutit pelasivat Kärenlampi ja Heikkilä.

Pitkästä aikaa kokoonpanossa oli myös hyökkääjä Mika Koski, joka on pienin askelin toipumassa koko talven ja alkukevään vaivanneesta mystisestä sairastelukierteestä. Vaihtopenkiltä otteluun tulivat myös Henri Karppinen ja Petteri af Hällström.

Ottelu alkoi tunnustellen eikä ensimmäiseen varttiin Castrenin tekonurmella tapahtunut juurikaan mitään. Ensimmäisen hyvän tilanteen FC OPA sai reilun vartin jälkeen, kun Jannet Kauppila ja Myllylä pelasivat Sergii Shakhovin läpi, mutta viime hetkillä PK-37:n maalivahti ehti väliin.

Ainokaisensa kotijoukkue teki kymmenisen minuuttia edellisestä. PK-37:n puolustuksessa oli leveä aukko, jonka FC OPA käytti hyväkseen. Vladimir Kilikevich sai nappisyötön eikä erehtynyt omassa vedossaan.

Legendan mainetta kantavan Atik Ismailin valmennuksessa oleva PK-37 tasoitti ottelun puolen tunnin pelin jälkeen. Jani Vidgren oli vapaapotkun jälkitilanteessa tarkin ja ohitti avausjakson maalia vartioineen Rick Hofkampin. Voittomaalista vastasi iisalmelaisten tuore hankinta Dimitri Klimov, jonka kova veto takanurkkaan yllätti Sergey Kosovin FC OPA:n maalissa.

"Eilen pelanneilla keskittyminen riitti puoli tuntia, alusta tai lopusta. Se on selvää, että liigajoukkuetta vastaan pelatun pelin jälkeen jalat ja mieli eivät ole ihan virkeimmillään", virkkoi FC OPA:n luotsi Jyrki Kylmälä.

"Pelasimme palloa ihan ok-tavalla. Ei tarvitse olla huolissaan", Kylmälä kuittasi.

Iloisimman asian päävalmentaja löysi viime kauden luottomiehistään. Reservijoukkueesta löytyy hädän tullen asiansa osaavia apuja.

"Oli mukava nähdä, että reservijoukkueen kokeneilla pelimiehillä ei ollut minkäänlaista hätää."

Jos mitään isompaa ei tapahdu, tämän päivän ottelu oli FC OPA:n kenraaliharjoitus sarjaa varten. Seuralla on vielä ensi sunnuntaina keväällä hankittu ylimääräinen pelivuoro, mutta vastustajat saattavat olla enemmän kuin kortilla. Alkuperäinen suunnitelma saattaakin palautua voimaan eli ottelussa ovat vastakkain FC OPA ja MetroStars.

 Kuvat: (C) 2008, Kari Väre

 Su 20.4.2008, Castren
 Harjoitusottelu

FC OPA - PK-37 1-2 (1-1)
25. 1-0 Vladimir Kilikevich
32. 1-1 Jani Vidgren
82. 1-2 Dimitri Klimov
Erotuomari: Harri Siniaalto  

 FC OPA
Avauskokoonpano Vaihdot
HAUTAJÄRVI Aarne -46
HEIKKILÄ Jari
HOFKAMP Rick (mv) -46
ISOKANGAS Mikko -46
KAUPPILA Janne -38
KILIKEVICH Vladimir -67
KUUSIRATI Toni
KÄRENLAMPI Teemu
MYLLYLÄ Janne -31
SASSI Juho -32
SHAKHOV Sergii -67
Vaihtopelaajat
AF HÄLLSTRÖM Petteri   +46
ARINZE Alex +32
HYVÄRINEN Sami +31
JIBRIN Augustine +46
KARPPINEN Henri +67
KOSKI Mika +67
KOSOV Sergey (mv) +46
VAINIONPÄÄ Tomi +38