Kalle Väisäsen kuti nosti FC OPA:n Kakkoseen.
Keskikentän kokenut kolmikko: Chijoke Festus, Teemu Kärenlampi ja Mikko Pietikäinen.
Manga Ekongollo oli taas epäonninen.
Sami Hyvärinen ja Iskender Aydemir ihmettelevät komeaa laukaisua.

FC OPA nousi Kakkoseen. Se on fakta sekä päivän paras ja ainoa anti. Sarjanousun takuuksi muodostui tasapeli Oulussa vieraillutta iisalmelaista PK-37:ää vastaan. Vilpoisen illan päätöslukemat olivat 2-2 (1-1).

Oli olemassa pieni oletus, että PK-37 on karsintalohkon helpoin vastus. Toisin kävi, sillä nuori iisalmelaisjoukkue taisteli urhoollisesti loppuun asti ja oli välillä kiinni jopa kolmessa vieraspisteessä. Onneksi kantti kotijoukkueella kesti ja noin 92 minuutin tahkoamisen jälkeen FC OPA pystyi juhlimaan sarjanousua.

"Harvoin kotitasapelin jälkeen ottaa näin vähän päähän kuin nyt", vapautunut valmentaja Jyrki Kylmälä totesikin taiston tauottua.

FC OPA:n otteissa piili pieni hermostuneisuus tilanteesta. PK-37 oli tehnyt selväksi ottelun asetelmat ja antoi vastustajan pelata kytäten vastaiskupaikkoja. FC OPA sai luotua hyviä maalintekotilanteita, mutta joutui keskikentällä paljolti altavastaajan asemaan. Hallinnan kotivoittoisuudesta kertoo mm. kulmapotkutilasto: 11-1 FC OPA:lle.

PK-37 meni ottelussa kahdesti johtoon. Joni Rossinen maalasi puolen tunnin kohdalla saatuaan muurista kimmonneen vapaapotkun jalkaansa ja päästyään vapaasti viimeistelemään avausosuman. Anssi Lipponen kuittasi PK:n uudelleen johtoon, kun toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta vain kolmisen minuuttia.

FC OPA:n tasoitukset olivat hienoja. Ensimmäisen puoliajan lisäajalla Papa Niang jysäytti uskomattoman vedon PK-37:n maalivahdin Ville Kososen selän taakse. Tarjoilusta maaliin vastasi Chijoke Festus.

Nousun sinetöineen 2-2 osuman ampui Kalle Väisänen. Hän oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan, kun kentän parhaana palkitun Niangin kuti kimposi tolpasta vauhdilla takaisin kentälle.

"Erikoistilanteiden puolustuspelaamisessa oli jännitystä. Liike puuttui välillä ja peesasimme liikaa", Kylmälä kommentoi PK-37:n maaleja.

"Pallolliseen pelaajaan ei käyty agressiivisesti kiinni."

Maalipaikkojen hukkaaminen jäi vähän harmittamaan valmentajaa. Teemu Kärenlampi ampui tolppaan ja pariin otteeseen vastustajan maalivahdin torjuntataitoja testattiin loistavilla laukauksilla. Kovimmin vanne puristaa Manga Ekongolloa, joka tuhri pari loistavaa paikkaa mm. puskemalla n. 5 metristä ylähirteen.

Ottelu oli houkutellut Castrenin lehtereille FC OPA:n historian toiseksi suurimman katsojajoukon. Yleisöä oli paikalla 225 henkeä. Ainoastaan vuosi sitten pelattu Nelosen päätöskierroksen ottelu FC RAI:ta vastaan kakkutarjoiluineen ja ilotulituksineen houkutteli enemmän väkeä (258) kuin tänään.

Katsomoon oli saapunut myös sisukas ja äänekäs n. 10 hengen iisalmelaisfanien joukko, joka loi tunnelmaa jäyhyydestään tunnetun oululaisyleisön keskuuteen.

Hienosti kannustanut fanijoukko jätti kuitenkin haljun maun suuhun puhaltelemalla katsomossa pilliin pelin aikana. Ainakin parissa tilanteessa puhaltelu aiheutti hämmennystä ennen kuin häiriötekijät erotuomarin pyynnöstä takavarikoitiin.

FC OPA:lla on tämän jälkeen vielä yksi ottelu jäljellä. Nousunsa varmistaneet joukkueet kohtaavat Castrenissa ensi sunnuntaina klo 15 ottelussa FC OPA - KTP. Viimeisen nousupaikan kohtalon ratkaisevat PK-37 ja Huima Iisalmessa.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre