ATLAS KANNATTELEE TAIVAANKANTTA

8.9.2007


FC OPA:n miehistöllä on suuri taakka kannettavanaan huomenna. Vain voitto pitää miehen tiellä, kun FC OPA kohtaa Kolmosen kärkiottelussa FC Santa Clausin Heinäpää 4:lla klo 14 alkavassa ottelussa.

Tervareille kaksi viikkoa sitten kärsitty tappio merkitsi sitä, että FC OPA joutui valtavien paineiden alle. Viime viikon torstaina FC OPA selvisi yhdestä tiellään olevasta miinasta ja nyt on edessä toinen.

Voittaakseen sarjan ja päästäkseen nousukarsintaan on irrottava voitto jokaisesta jäljellä olevasta kolmesta ottelusta. Erityisen tärkeää on voittaa huominen vastustaja FC Santa Claus, jotta se ei pääse tavoittamattomalle karkumatkalle.

Tasapeli merkitsisi mahdollisuutta samoihin pistemääriin, jos rovaniemeläisjoukkue häviäisi viimeisen ottelunsa OuTa:lle ja FC OPA pystyisi loput voittamaan. Silloin ja nytkin, jos FC OPA voittaa ja Santa lyö kauden päätöksessä OuTa:n, lopullinen järjestys ratkeaa vasta maalierolla.

FC Santa Claus on maalierovertailussa hiukan niskan päällä. Pukeilla tilanne on +22, kun se FC OPA:lla on vain +20. Takaa voi tulla vielä nousutaiston kolmas kummittelija AC Kajaani, joka pitää huomisia riitapukareita erossa sarjakakkosena. Kajaanin maaliero on Kolmosen voitosta kamppailevien paras +24.

FC Santa Claus ei ole helppo vastustaja. FC OPA sai kesällä tuta leijumisen tunteesta, kun helpolta tuntunut ottelun alku viidessä minuutissa hankittuine 2-0 johtoineen valui käsistä 4-6 tappioksi. Rovaniemeläiset osaavat tehdä siis maaleja ja osaavat myös pelata tappioasemassa.

Kaiken kaikkiaan rovaniemeläisten tasokkaat kärkimiehet ovat viimeistelleet yhteensä 55 maalia, kun toiseksi paras maalari AC Kajaani on onnistunut vasta 48 kertaa.

Erityisen vaarallinen on Kolmosen maalipörssiä johtava Ville Ylipaavalniemi, joka on onnistunut 18 kertaa. Tilaston kärjestä löytyy myös pelaajavalmentaja Matti Hiukka, joka on valmentamisen ohella entisen liigapelurin kokemuksella ehtinyt 10 kertaa maalintekoon. Janne Petäjäjärvi on tehnyt 7 maalia.  

FC Santa Clausin hyökkäyskalusto sai vielä siirtoajan päättymisen alla yhden kovan vahvistuksen, kun pohjoisen seuroja kolunnut Kimmo Savolainen siirtyi Nelosen FC Muurolasta Santaan.

Seuran nimivahvasta joukkueesta löytyy yllättävänkin paljon liigakokemusta. Hiukan 201/40 lisäksi pääsarjan mannaa ovat päässeet maistelemaan Iiro Kylmänen (29/0), Savolainen (48/8), Ylipaavalniemi (10/0) ja Pekka Autio (1/0). Vaikuttava joukkue on siis vastassa.

FC Santa Clausin akilleen kantapää saattaa hiukan kankeahkosta puolustuksesta. Santan maalista pallo on haettu jo 33 kertaa. Tilkitympi alakerta löytyy peräti neljältä sarjan joukkueelta. Maalivahtiongelmista kärsinyt FC Santa Claus on alakertaa paikkaillut lainaamalla Esa Viirin ja puolustaja Harri Hirvelän naapuriseuroiltaan.

FC OPA:n tilanne on pääosin samanlainen kuin parina viime viikkona on totuttu. Torniossa kolmen pelaajan saamat päävammat eivät olleet vakavia ja kaikki heistä ovat kokoonpanossa myös sunnuntaina. Uusia loukkaantumisia ei ole eikä pelikiellotkaan paina joukkuetta.