LIIKENTEENJAKAJALLA

19.8.2007


Pitkässä voittoputkessa oleva FC OPA kohtaa FC Raahen Heinäpään 4:lla tänään klo 18:30 alkavassa ottelussa. Peli on äärimmäisen tärkeä molemmille osapuolille, mutta FC OPA joutuu lähtemään kentälle kaksijakoisissa tunnelmissa.

Eiliset pelitulokset olivat mannaa FC OPA:lle. Sarjaa johtava FC Santa Claus taipui vieraissa tasapeliin KemPa:lle, joten takaa-ajon kannalta tilanne on ihanteellinen. FC Santa Clausilla on 16 ottelustaan 34, AC Kajaanilla 32 ja TP-47/2:lla 15 ottelusta 30 pistettä.

FC OPA on pelannut vasta 14 ottelua ja pisteitä on kasassa 26. Kyttäysasemien maukkuuden voi helposti ymmärtää. Molemmat rästiottelut voittamalla FC OPA nousisi sarjakakkoseksi 32 pisteeseen ja ratkaisun avaimet siirtyisivät itselle keskinäisiin otteluihin.

Sarjapaikastaan kynsin hampain KemPa:n lailla taisteleva FC Raahe ei tule päästämään FC OPA:aa helpolla. Sarjataulukkoon ja edellisiin pelituloksiin - mm. 2-10 tappioon AC Kajaanille - ei siis kannata tuijottaa. Lisäksi mielessä on syytä pitää kevätkierroksen omituinen tasapeliottelu 3-3 Koivuluodossa.

Kaksijakoisuuden nurja puoli syntyy pelaajatilanteesta. Kun avaimet on heitetty FC OPA:lle ja niitä tarjoamalla sille tarjotaan otettavaksi, joutuu joukkue vastaamaan haasteisiin kenties siipirikkoisempana kuin kertaakaan tällä kaudella.

Pelkästään pelikieltoisia FC OPA:lla on kolme, kun Teemu Kärenlammen lisäksi pannaan ovat joutuneet kolmannen varoituksensa ottanut Papa Niang ja OLS Akatemiaa vastaan kahdella keltaisella kentältä ajettu Juha-Matti Huovinen.

LouSaTo -lista (loukkaantuneet, sairaat, toipilaat) on pitempi kuin nälkävuosi. Uusimmat sairastuvan jäsenet ovat Juho Mikkonen, joka väänsi nilkkansa OLS Akatemiaa vastaan ja Olli Rundgren, jonka polvessa lienee pieni repeämä. Jari Heikkilän pelaaminen on epävarmaa kuumeilun vuoksi.

Toni Kuusirati ja Matti Haapala ovat matkoilla. Arto Käsmä puolestaan sai nivelsidevamman kolhuistaan Oulunsalossa. Kalle Väisänen ja Tomi Vainionpää harjoittelevat jo, mutta eivät vielä ole kentälle heitettävässä kunnossa.

Tilanne on jopa niin ongelmallinen, että vaihtopenkillekin täytyy heittää kaksi toipilasta. Sidevammaansa paranteleva Pape Thiam istuu penkille teipin ja särkylääkkeen voimalla. Kakkosmaalivahdin paidan päälleen pukeva Iiro Kauma on Heikkilän tavoin toipumassa kuumeilusta. Penkille istahtaa lainapelaajana MetroStarsista Henri Karppinen.

Koittelee, mutta ei hylkää taitaa olla päivän teema. FC OPA on vahvoilla, jos sunnuntaista selviää voittajana. Kovalla taistelulla pisteet jäävät Ouluun.