FC OPA OTTAA MITTAA FC RIO GRANDESTA

11.8.2007


FC OPA pääsee testaamaan hyvän pelivireensä kestävyyttä, kun tänään sen vieraaksi saapuu FC Rio Grande Rovaniemeltä. Ottelu alkaa Heinäpään 4-kentällä klo 15:30.

FC OPA joutui viikolla pienten puolustusmurheiden eteen ja laineet ovat kasvaneet viime metreillä isommiksi. Alakerrasta pelin joutuvat jättämään väliin Sami Hyvärinen, Teemu Kärenlampi ja Jari Heikkilä.

Hyvärinen ja Kärenlampi ovat pelikiellossa. Hyvärinen otti edellisessä ottelussa KemPa:aa vastaan kolmannen keltaisensa ja joutuu huilaamaan tänään varoitustilinsä tyhjäksi. Korvaajaksi kaavailtu Kärenlampi puolestaan katseli punaista tiistaina Metron pelissä. 

Kärenlammen ulosajo oli kova isku, koska sinänsä harmittomassa tilanteessa saatu ulosajo johtaa viiden ottelun mittaiseen kakkuun. Kilpailumääräysten mukaisesti pelikiellot on kärsittävä siinä joukkueessa, jossa ne on saatu. Näin ollen Kärenlammen panna päättyy vasta 25. elokuuta, kun MetroStarsilta on kaksi seuraavaa peliä vierähtänyt. Väliin mahtuu myös kolme edustusjoukkueen ottelua, joissa Kärenlampi ei voi pelata.

Matkoilta palannut FC OPA:n vakiotoppari Jari Heikkilä on sairastunut kesäflunssaan ja joutui kuumeisena vetäytymään viime tingassa pelistä. Puuttuvia nimiä puolustuksessa joudutaankin paikkaamaan keskikenttäpelaajilla.

Haukiputaalla parisen viikkoa sitten loukkaantuneen Pape Thiamin jalasta löytyi etummaisen sivusiteen laaja repeämä, jota hoidetaan levolla, tasapainolaudalla ja muulla toipumiseen soveltuvalla liikunnalla sekä jalan vahvistamisella. Lääkärin tuomio oli kuitenkin 1-2 kuukautta, joten Thiamin kausi lienee pulkassa tältä erää.

Loukkaantumisten osalta tilanne ei ole muuttunut miksikään. Päivän kokoonpanoa on edelliseen otteluun verrattuna täydennetty kahdella pelaajalla. Mukaan tulevat OPA-ikoni Joonas Vaattovaara sekä MetroStarsista Henri Karppinen.

FC Rio Grande on tällä hetkellä sarjataulukossa heti FC OPA:n vanavedessä kuudentena. II-divisioonan entisen maalitykin Jouni Seppälän opeilla on loihdittu tiukka puolustuspeli, sillä FC Rio Grande on päästänyt yhdessä TP-47/2:n kanssa vähiten maaleja sarjassa.

Hyökkäyspeli ja voittamisen kulttuuri on enemmän ontunut Granden riveissä. Kolmosessa on vain kaksi joukkuetta, joilla on pienempi maalisaldo kuin rovaniemeläisillä ja FC Rio Grande on joutunut tyytymään pistejakoon jo viidessä ottelussa - viimeksi keskiviikkona paikallisderbyssä FC Santa Clausin kanssa.

FC Rio Grandella, kuten FC OPA:llakin, on eväitä parempaan sarjasijoitukseen. Kumpaakin joukkuetta ovat kuitenkin loukkaantumiset heikentäneet ja se on näkynyt eritoten Granden peliesityksessä. Kevätkierroksella FC OPA sai tuta tiukasta puolustuspelistä, kun Saarenkylän tekonurmella FC Rio Grande otti lisäajan maalilla 1-0 voiton.