METRO KURKOTTAA KUUTA TAIVAALTA

2.8.2007


MetroStarsin kausi jatkuu tänään kotiottelulla. Kahden ottelun voittoputkessa paistatteleva ryhmä saa vastaan sarjakolmosen AS Moonin Raahesta. Tulevien koitoksien kannalta tärkeä ottelu alkaa Heinäpään tekonurmella klo 19.

MetroStars saa jalkeille varsin edustuskelpoisen ryhmän. Viime ottelut ovatkin osoittaneet joukkueen potentiaalin pärjätä sarjassa, jos vain pelaajat aktivoituvat liikkeelle. Tänään kokoonpanossa - ellei yllätyksiä satu - tulee olemaan 19 pelaajaa.

Edustusjoukkueesta avuksi rientävät Joonas Vaattovaara, Arto Käsmä ja Janne Myllylä. Ykkösen harjoitusrinkiin kuuluvista mutta enemmän Metron mukana pelanneista paidan pukevat päälleen Matti Haapala ja Petteri af Hällström.

Merkittävimmät poissaolot löytyvät jälleen rintamilta. Armeijan harmaissa on "enää" kuusi pelaajaa, jotka eivät arkipeleihin helposti pääse. Markus Alajoki pelasi edustuksessa eilen, joten hänellä tämän päivän peli jää väliin. Näin käy myös Eelis Salolla, jolla pelikenkä ei vieläkään mahdu jalkaan.

AS Moonin sointi on ollut viime aikoina mollivoittoinen. Edellinen voitto on jo kuukauden takaa, kun kotikentällä kaatui Kuivaniemen Isku 2-0. Sen jälkeen AS Moon on joutunut tyytymään yhteen tappioon ja kahteen tasapeliin niin ikään kotiareenalla.

Ottelu on MetroStarsille erittäin tärkeä tulevan kannalta. Voitolla sarjasijoitus nousisi jo kuudenneksi ja piste-ero kakkossijaan kaventuisi jo viiteen. Pelimäärissäkin pullat olisivat hyvin uunissa, sillä kärkijoukkueiden pelaamien koitosten määrä vaihtelee viidentenä olevan FC RAI 2:n 13:sta aina AS Moonin 16:een. MetroStarsin illan ottelu on sarjassa 14:s.

Eilen pelattiin kaksi ottelua Viitosessa. Niiden tulokset osuivat MetroStarsin kannalta täydellisesti nappiin. Sarjajohtaja PaTe kompastui kotonaan häntäpään FC FC:lle ja yksi kärkijoukkueiden keskinäisistä välien selvittelyistä Isku - FC RAI 2 päättyi tälle sarjatasolle harvinaisesti 0-0.