PUDASJÄRVEN IHME EI UUSIUTUNUT

10.6.2007

Pelaileva taustamies 1: Lauri Kauppinen.
Pelaileva taustamies 1: Lauri Kauppinen.
Pelaileva taustamies 2: Jukka Rantala.
Pelaileva taustamies 2: Jukka Rantala.
Pelaileva taustamies 3: Serdar Gür.
Pelaileva taustamies 3: Serdar Gür.
Pelaileva taustamies 4: Raine Pernu.
Pelaileva taustamies 4: Raine Pernu.

MetroStarsin laihanpuoleinen pistepussi ei saanut lisätäytettä tänään, kun se kohtasi Pattasen nurmimatolla PaTe:n. Varamiehinen joukkue taisteli urhoollisesti loppuun asti, mutta joutui jättämään pisteet kotijoukkueelle maalein 2-3 (0-0).

Otteluun lähdettäessä viime vuotinen kauhuskenaario toteutui taas jopa odotettua pahemmalla tavalla. Bussin odotellessa Torikadun varrella lähtöpaikalle tuli vain kuusi pelaajaa lisättynä pelaavilla taustavoimilla.

Näin kokoonpanoon piti kaapia kasaan viime kesäisen Pudasjärven ottelun tapaan muutama taustavaikuttaja. Onneksi lisenssivelvoitteet oli heidän osaltaan jo ennakkoon varulta hoidettu. Näin pelipaikalle päästiin yhden vaihtopelaajan voimin.

Pudasjärven ihme (3-3) jäi toteutumatta, mutta sen verran ylimääräistä taisteluhenkeä joukosta löytyi, että PaTe joutui tosissaan kolmen pisteensä eteen taistelemaan.

MetroStarsin parhaan pelaajan palkinto voitaisiin antaa useallekin henkilölle, mutta ykkösnyrkiksi nousi maalivahti Tuomas Kekkonen. Hän piti vanhoissa kotimaisemissaan MetroStarsia heikoilla hetkillä pystyssä upeilla torjunnoillaan. Kolmea takaiskumaalia ei voi Kekkosen piikkiin laittaa.

Jaakko Kovalainen raatoi keskikentällä sattuneesta syystä useammankin pelimiehen edestä. OLS:n salibandyn liigamiehistöön tiensä raivanneen Jussi Ailiston pallovarmuus tälle sarjatasolle oli loistava huomioon ottaen, että hän ei ole juuri palloon koskenut melkeinpä vuoteen armeijan vuoksi.

Neljänkympin paremmalle puolelle päässyt Serdar Gür näytti kaikille maailman itkuiikoille suomalaisen ja turkkilaisen sisun yhdistelmää. Gürin reisi kramppasi kesken ottelun, mutta hammasta purren mies pelasi loppuun asti ja onnistui vielä puolenkentän ylösnousullaan tekemään kavennuksen 2-3:een vain sekunteja ennen loppuvihellystä.

Hatunnosto kuuluu myös niille henkilöille, jotka tavallisesti tekevät kaikkensa joukkueen eteen työpöydän takana tai vaihtopenkin päässä, mutta häpeää pelkäämättä asettivat itsensä likoon nyt myös kentällä.

Itse pelistä ei ole hirveän paljon kerrottavaa. Ottelu oli temmoltaan todella laiska ja PaTe sortui vieraansa hölkkävauhtiin mukaan. Kummallakin joukkueella oli tukku hyviä maalipaikkoja, mutta Kekkonen ja hänen kollegansa vastapäisessä maalissa Esa Ylisirniö olivat ohittamattomia.

Toisella puoliajalla MetroStars pääsi jopa johtoon, kun Markus Alajoki livahti karkuun vartijoiltaan ja nosti pallon siististi yli maalivahdin. Sitten kävi kuin oli odotettavissakin. PaTe juoksenteli kevyesti väsyneen vierasjoukkueen ohi ja raju täsmäpommitus tuotti lopulta tulosta kolmen maalin verran.

"Yksikin pelimies lisää ja olisimme voittaneet ottelun", vakuutti täydet minuutit hikoillut valmentaja Lauri Kauppinen.

"Hankala sanoa ottelusta mitään. Ensimmäisellä puoliajalla Alajoella oli muutama maalipaikka ja yksikin onnistuminen niistä olisi muuttanut tilanteen täysin."

Kauppinen jakoi vuolaasti ylistystä myös Serdar Gürin kinkkaamiselle reisivammasta huolimatta. Hän näki loukkaantumisen kulminaatiopisteeksi ottelulle.

"Severin loukkaantuminen vei puolustukselta johtohahmon pois. Sillä aikaa meidän päähän tehtiin kaksi maalia."

Viitosen häntäpäähän juuttuneella MetroStarsilla on vielä kaksi tiukkaa puristusta edessään ennen kesälomia. Torstaina linja-auto suuntaa Kajaaniin FC Tarmon vieraaksi ja sunnuntaina kotikentällä kohdataan Kuivaniemen Isku.

Kahden ottelun jälkeen alkaa kesäkuun loppuun asti kestävä juhannustauko. Samaan aikaan osuu myös armeijan kotiutuspäivä, joten kesäloman jälkeisiin otteluihin pitäisi olla isompaa ryhmää käytettäväksi.

Kuvat: (C) 2007, Kari Väre

Su 10.06.2007, Pattanen

PaTe - MetroStars 3-2 (0-0)
47. 0-1 Markus Alajoki
49. 1-1 Edvard Leinonen
76. 2-1 Antti Kyllönen
82. 3-1 Pekka Paganus
90. 3-2 Serdar Gür
Erotuomari: Roy Viitanen
  
MetroStars:
Avauskokoonpano
Jussi Ailisto
Markus Alajoki
Serdar Gür
Matti Haapala
Antti Hartikka -46
Lauri Kauppinen
Tuomas Kekkonen (mv)
Jaakko Kovalainen
Mikko Mäenkoski
Raine Pernu
Tuomo Pähtilä
Vaihtopelaaja
Jukka Rantala +46