OUTA CUPISSA LAUANTAINA

25.4.2007


FC OPA:n reservijoukkue MetroStars ehti pelata vain kaksi virallista ottelua ennen kuin jokavuotinen alasarjojen siirtosirkus alkoi. Siirron kohteeksi ovat joutuneet Viitoset ottelut Metro - IVFC ja FC Tarmo - Metro.

Ensimmäisen sarjaottelun siirtää Suomen Cupin ottelu MetroStars - OuTa, jolle vastustajan järkähtämättömän mielipiteen vuoksi ei löytynyt muuta pelipäivää kuin ensi lauantai 28.4.

Sunnuntaina pelattavaksi tarkoitettu Viitosen ottelu IVFC:tä vastaan näin ollen siirtyy hamaan tulevaisuuteen. Joukkueet päättävät uudesta pelipäivämäärästä myöhemmin. Metron kalenteri on kuitenkin melko buukattu toukokuussa, joten kohtaamisen uusi päivämäärä saattaa löytyä vasta kesältä.

Metro taipui runsaasti myös muidenkin Tarmon vaatimusten edessä. Peliajaksi valikoitui myöhäinen lauantai-ilta ja paikaksi syrjäinen Pateniemen tekonurmi.

Tarjolla olisivat olleet komeat puitteet Castrenissa OPS:n sarjapelin jälkeen, mutta koska pukuhuoneita ei olisi ollut saatavilla, ei vastustaja sinne halunnut. Ottelua ei myöskään liikuntaviraston tahdosta voitu aloittaa klo 19, koska kenttien normaali sulkemisaika lauantaisin on klo 20 ja säästösyistä ylityöt on karsittu minimiin.

"Hyvän sijainnin ja OPS:n ottelun vedolla olisin odotellut jopa toista sataa katsojaa peliin, mutta nyt tuskin näin tapahtuu", epäilee MetroStarsin joukkueenjohtaja Raine Pernu.

"Pateniemi on kaukana ilman autoa liikkuville eikä tuohon aikaan lauantai-illasta monikaan satunnainen katsoja edes lähde niin syrjään kuin Patela on, autolla tai autotta."

Pateniemen tekonurmella ei myöskään ole minkäänlaisia yleisönpalvelutiloja, vaan katsojat saavat nojailla metalliaitaa vasten. OPA:n taustajoukoissa uskotaan, että sekin karsii joitakin katsojia pois.

"Se normaali pari-kolmekymmentä on varmaankin tiedossa", joukkueenjohtaja arvailee, mutta vakuuttaa että heitäkin palvellaan resurssien puitteissa normaaliin tapaan.

Toinen siirtyvä ottelu on kesäkuinen vierasmatsi FC Tarmoa vastaan. Ottelun alkuperäinen päivämäärä oli 13. kesäkuuta, mutta se siirtyy päivää myöhemmäksi, koska Kajaanissa ei ole tarjolla kenttää.