TUOMARI VARASTI SHOW´N

11.2.2007

Sunnuntaipäivän harjoitusottelusta PS Kemiä vastaan eivät jääneet päällimmäisenä mieleen pelillinen anti tai lopputulos vaan kokemattoman ja nuoren tuomarin tekemiset pillin takana. FC OPA kävi Junkohallissa häviämässä PS Kemille 2-5 (1-2).

Puolitoistatuntisen sekoilun jälkeen yksi asia oli ilmiselvää. Otteluun aseteltu 17-vuotias erotuomari oli joutunut liian kovaan paikkaan, ja kun peli karkasi jo ensimmäisen puoliajan aikana käsistä, oli mopoa hankala saada enää juoksemalla kiinni. PS Kemi tuli kovaa sukille ja erotuomarin salliessa sen kiehahti myös sinipaitojen riveissä jälkipelin merkeissä.

Ensin katseli punaista korttia FC OPA:n Papa Niang, sitten sai lähteä Abeiku Adams ja lopuksi kartanolle ajettiin myös Dominic Bashir ja PS Kemin Arto Hakala. Keltaisia kortteja erotuomari jakoi useamman ja ehti myös puhaltaa kaksi rangaistuspotkuakin, joista PS Kemi rokotti kahdesti. Näiden tilastojen valossa voisi uskoa, että toisella joukkueella oli jäänyt rabies -rokote ottamatta, mutta ihan näin ei asian laita ollut.

"Yllätyin, kuinka ylempi tasoinen joukkue käyttää härskisti fyysisyyttä hyväkseen harjoitusottelussa ja siitä, että tuomari salli sen. En niinkään edes fyysisyydestä vaan sen härskiydestä", OPA-kippari Jyrki Kylmälä pyöritteli päätään.

"Ottelu olisi sujunut hyvin, jos rikkeet olisi vihelletty kovalla linjalla alusta lähtien."

Junkohallissa näyttikin siltä, että tummaa miestä sai ottaa lujemmin kuin valkoista ja sinipaitaista vähän kovemmin kuin punapaitaista. Ensimmäisellä puoliajalla sattui myös tilanne, jossa kotijoukkueen pelaaja tönäisi Abeiku Adamsin nurin vihellyksen jälkeen. Saman tyylisessä jälkipelissä Papa Niang sai punaisen, kemiläispelaaja selvisi varoituksella.

FC OPA:n maaleista vastasivat Adams ja Dominic Bashir. Adamsin maali syntyi kulmasta ja Bashir rokotti vastustajaa peräti puolesta kentästä, kun PS Kemin maalivahti oli tullut liian kauas tontiltaan. Muut ulkomaalaispelaajat esiintyivät edukseen - myös Seth Ablade, joka pääsi pitkästä aikaa tositoimiin oltuaan harjoittelutauolla Ouluhallin kovan alustan aiheuttamien jalkavaivojen vuoksi.

"En ole tyytyväinen omaan suoritukseeni, sillä pystyn paljon parempaan. Mukava oli kyllä pelata pitkästä aikaa", sanaili ensimmäisen puoliajan pelannut Ablade.

FC OPA ja PS Kemi kohtaavat toisensa vielä uudelleen maaliskuun loppupuolella. Silloin pelataan Oulussa Heinäpään tekonurmella.

"Mielenkiintoista nähdä, kuinka PS Kemi suoriutuu Heinäpäässä. Se on sellainen kenttä, jolla täytyy ehdottomasti pystyä pelaamaan", sanoi valmentaja Kylmälä.

Kuninkaallisia tulee vastaan seuraavassakin ottelussa. FC OPA pitää kaksi viikonloppua taukoa pelihommista ja matkustaa vasten hiihtolomaviikkoa ottelemaa Kings Kuopiota vastaan. Alunperin leirimuotoiseksi suunniteltu Kuopion keikka saattaa typistyä yhteen otteluun, sillä sunnuntain vastustaja KuPS Akatemia on perunut kohtaamisen.