TUPLAPELIT SÄVYTTÄVÄT SYYSILTAA

12.9.2006
FC OPA:n molemmat joukkueet ovat tänään tulessa. Edustusjoukkue pyrkii pitämään tappiottoman pistesaldonsa Terwaareita vastaan Heinäpään tekonurmella klo 17 alkaen. MetroStars puolestaan iskee yhteen MuhU:n kanssa samalla kentällä klo 19.

Edustusjoukkue pelaa vailla paineita, sillä sarjanousu Kolmoseen varmistui jo aikapäiviä sitten. Vain yhden tasapelin pelannut ja loput ottelunsa voittanut joukkue keskittyy jo nyt ajamaan sisään ensi kauden uutta pelisysteemiä. Voitoista ei silti tingitä ja tavoitteena onkin tappiottoman saldon säilyttäminen kauden loppuun saakka.

FC OPA kohtaa tänään kokeneita ja taitavia pelimiehiä vilisevän Terwaari -ryhmän. Edellinen ottelu oli OPA:lle vaikea, kun vastustaja siirtyi nopeasti kahden maalin johtoasemaan. Toisella puoliajalla tapahtui ryhtiliike ja lopulta pisteet jäivät sinipaitojen haltuun.

Ottelu oli erittäin lämmintunnelmainen eikä tänäänkään tahdista ainakaan leppoisempaa odoteta. Toivottavasti pää pysyy kummassakin leirissä kylmänä ja huomio keskittyy rehtiin jalkapalloiluun.

FC OPA:n ryhmä alkaa olla jälleen hyvässä kuosissa. Henri Karppinen jatkaa sotimista, mutta Matti Haapalan nilkkavamma on paranemaan päin ja hän pukee seuran edustusasun ylleen tänään. Ainoa varsinainen poissaolija on Pertti Ala-aho, jonka opiskelukiireet pitävät hänet sivussa.

Kakkossija karkaa käsistä

MetroStars lähtee jälleen kerran pienikokoisella ryhmällä MuhU:n kaatoon. Kontrasti vastustajaan on hurja, sillä MuhU:lla on heittää tiskiin peräti 32 nimeä sisältävä lista pelaajista.

MetroStarsin nykyisestä 27 pelaajan kokoonpanosta ovat luonnollisesti poissa pitkäaikaisnimet Jesse Kuusela (armeija), Jussi Ailisto (armeija), Jere Alajeesiö (opiskelee Lahdessa) ja Kimmo Alanen (töissä Oulaisissa). Sen sijaan Kajaaniin koulun perässä muuttanut Joonas Kauppinen on maisemissa ja uhraa vähää vapaa-aikaansa myös Metron hyväksi.

Jussi Anttilan polvi on vihdoin saatu leikattua ja hänen pelinsä on pelattu tämän kauden osalta. Lopuista nimistä kasaan saataneen maksimissaan 15 pelaajan kokoinen joukkue MuhU:a vastaan, mukana myös osa Pudasjärveä ilostuttaneita tai kauhistuttaneita nimiä. Tällä hetkellä varmoja nimiä on lähdössä peliin 12.

MetroStars on Nelosen B-lohkon sarjataulukossa viidentenä. Mahdollisuudet haluttuun kakkossijaan ovat huvenneet erittäin ohuiksi. SGB:llä ja FC FC:llä on kummallakin kahdeksan pisteen etumatka ja vaikka niillä on yksi tai kaksi ottelua enemmän pelattuna, vaatii nousu toiseksi melkoisia mullistuksia otteluiden lopputuloksissa.