Petteri af Hällström pysäyttää Esa Saajannon menon.
FC OPA:n uusi vahvistus Eelis Salo.
Kai Kanniainen ja Kari Mikkola seläkkäin.
Joonas Vaattovaaran maalivainu löytyi penkiltä.

Kokemus oli viedä voiton nuoruuden innosta, kun Terwaarit ja FC OPA kohtasivat Heinäpään tekonurmella. Onnistuneen toisen puolikkaan turvin pisteet jäivät OPA:lle maalein 5-2 (0-2).

Kolme olennaista asiaa kaatoivat Terwaari -joukkueen. Kotiryhmittymän pelikokemus ja taito jäivät toiseksi, kun joukkue väsyi, keskittyi väsymisen jälkeen epäolennaiseen eikä löytänyt lääkkeitä Joonas Vaattovaaran kiinnipitämiseen.

Ensimmäinen puoliaika sujui Terwaarien komennossa ja se pystyikin kahdesti maalintekoon ennen kuin FC OPA heräsi pelaamaan. Oskari Kovalainen vei mustapaidat johtoon jo kolmen peliminuutin kohdalla ja opalaisten tuskaa lisäsi oululaisista joukkueista tuttu pelimies Jari Haapalainen reilun puolen tunnin jälkeen.

Maalien välissä Juha Pyrrö yllätti FC OPA:n tarkalla vedolla, jonka Mikko Mäkäräinen torjui vain vaivoin kulmapotkuksi. Voittomaalien tekoon haettiin apua vaihtopenkiltä, jonne kärkipelaaja Joonas Vaattovaara oli istutettu myöhästyttyään ottelupalaverista.

Vattu -show kestikin koko toisen puoliajan ja Vaattovaara ratkaisi ottelun neljällä maalillaan. Väliin ehti myös keskikentän syöttökone Arto Käsmä yhdellä osumallaan.

Toista puoliaikaa ei kuitenkaan muistella jalkapalloilullisista ansioista. Tappioasemastaan suivaantunut FC OPA ja kahden maalin johdon menettänyt Terwaarit lämpenivät kuuman kesäillan tahtiin niin, että miestä otettiin urakalla molemmin puolin ja suu kävi yhdellä jos toisella pelaajalla kuin torimyyjällä.

Tässä vaiheessa ottelu karkasikin nuoren erotuomarin käsistä ja hän joutui jakamaan varoituksia peräti yhdeksän sekä yhden ulosajon. Muutama kotijoukkueen pelaajista keskittyi toisella puoliajalla pelkästään turpakäräjille, mikä sai jopa osan Terwaarien omista tiuskimaan pelikavereilleen.

"Vastustaja teki OPA:n pelaamisen todella vaikeaksi. Ensimmäinen puoliaika osoitti, että kokemusta ei voi korvata millään ja kokeneet pelimiehet tekevät saamistaan paikoista maalit", analysoi valmentaja Jyrki Kylmälä.

"Kokemus voi olla myös taakka. Väsymys toi lieveilmiöt mukaan ja FC OPA:n pelaajat provosoituivat itsekin."

"Jotakin toista joukkuetta vastaan kaksia päästettyä maalia olisi tietänyt noutajaa. Onneksi pärjäämme hyvin tässä sarjassa, jos vain viitsimme pitää vauhtia yllä", muistutti Kylmälä.

Ottelu aloitti FC OPA:n härkäkuukauden. Pitkän kesäloman ja kahden ottelusiirron vuoksi OPA pelasi heinäkuussa vain yhden ottelun, mikä tarkoittaa elokuun pelikalenterin täyttymistä perästi seitsemästä kohtaamisesta.

Pari lähiviikkoa ovat FC OPA:lle elintärkeitä. Seuraava ottelu on vasta ensi viikon torstaina vieraissa Spartakia vastaan. Täysi pistepotti Vimpelin nurmelta tarkoittaisi OPA:n pullien olevan hyvin uunissa nousun kannalta, sillä ero toisena olevaan, kolme ottelua enemmän pelanneeseen ja nousuhaluttomaan KeP-77:ään olisi silloin jo seitsemän pistettä.