Pieni kritiikkipalaveri.
Jussi Fredriksson nousi FC OPA:n maalipörssin kärkeen.
Joni Kauppila sai ensimmäiset peliminuutit tälle kaudelle.

FC OPA - FC Korsholm 5-1 (1-0): Raportti, tilastot, kuvat, ottelu-pk.

Kulunut ilmaisu sanoo, että ketsuppipullon korkki aukesi. Näin kävi tällä kertaa FC OPA:lle joukkueen maalisaldon lähes puolitoistakertaistuttua ottelussa FC Korsholmia vastaan. Vierailija kaatui Castrenin urheilupuistossa maalein 5-1 (1-0) ja FC OPA pääsee muutaman harjoituksen jälkeen lyhyelle juhannuslomalle hymyssä suin.

Ennen ottelua nuotit olivat kristallinkirkkaat. Kummallekin joukkueelle pistepussin lihottaminen oli sarjatilanteen kannalta olennaisen tärkeää. Ennakkoasetelmat näkyivät varsinkin FC OPA:n otteissa pelaajien jännitettyä omia tekemisiään.

Jännittämistä kesti enemmän tai vähemmän koko ensimmäisen puoliajan ja vähän toisen alkuakin, jolloin FC Korsholm pääsi tasoittamaan tilanteeksi 1-1. Kohtalo astui peliin muutama minuutti myöhemmin, kun Miikka Virta tuli vaihtopenkkien edessä rajusti nappulat edellä päin Henri Hanhelaa.

Espoosta asti tätä ottelua tuomitsemaan tullut Juho Luukkanen teki ainoan oikean ratkaisun ja nosti järkyttyneen näköiselle rikkojalle punaisen kortin. Ulosajo muodostui kulminaatiopisteeksi, jonka jälkeen FC OPA otti kentän kokonaan haltuunsa.

Todennäköisesti mylly olisi tarvittavat maalit jauhanut ilman ulosajoakin. Kuinka monta maalia olisi syntynyt, sen saa kukin spekuloida itsekseen.

Kolmen pisteen lisäksi ottelun positiivista antia oli maalien syntyminen. Lisäiloa tuo sekin, että jokaisen viiden maalin tekijän selässä oli eri pelinumero. Ottelun tehokkaimmat pelaajat löytyvätkin syöttöjen kautta, sillä parhaana palkittu Ari Makowski saalisti maalinsa lisäksi yhden syötön ja Simo Myllymäki kaksi.

"Ensimmäinen puoliaika oli hermostunutta. Vaikka olemme parantaneet koko ajan peliä, vähän oli jännitystä ilmassa, koska me emme ole saaneet liikaa voittoja", pelaajavalmentaja Ville Väisänen veisteli.

"Hanhelaan kohdistunut törkeä taklaus käänsi pelin, mutta pystymme pelaamaan noin hyvää peliä tasamiehityksinkin."

Väisänen kiinnitti huomiota hyökkäyspelin parantumiseen. Kahdessa viimeisessä pelissä FC OPA on tehnyt yli puolet tämän kauden maaleistaan.

"Hyvä saldo. Kun puolustuspeli toimii, olemme pystyneet keskittymään hyökkäyspeliin. Vielä on hirveästi tekemistä."

Voittonsa jälkeen FC OPA lähtee hissukseen juhannuksen viettoon. Joukkue joutuu kuitenkin huhkimaan vielä harjoituskentällä, sillä FC OPA on tällä kertaa juhannuksen jälkeisen kierroksen otteluvuorossa, mikä typistää kesäloman mittaa huomattavasti.

Seuraavassakin ottelussa on jaossa erittäin tärkeitä pisteitä. FC OPA matkustaa puolentoista viikon kuluttua juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona Kajaaniin KajHa:n vieraaksi. Heti sen jälkeen on vuorossa kotiottelu VIFK:ta vastaan.

Kuvat: (C) 2010, Kari Väre